Re: Může být TZ pozemku ?
Dobrý den, bdm. Co myslíte, je možné jako TZ mít "odstranění staré ekologické zátěže"? Pokud by se jednalo o TZ, několikanásobně by to navýšilo cenu pozemku. Za takovou cenu by nešlo tento pozemek prodat a vlastně bychom tuto částku nikdy nedostali do daňových nákladů.
Náš auditor se přiklání k tomu, že odstranění ekologické zátěže je náklad. Co vy na to?
Re: Může být TZ pozemku ?
*** Tak tohle je dost specifické a určitě ode mě nečekejte lepší radu než od Vašeho auditora - nevím, nikdy jsem to nepotřebovala. Pokud Vám našel, jak to dostat přímo do nákladů, pak to zřejmě bude pro Vás lepší. TZ byste odepisovali nějakou dobu (přestože pozemky se neodepisují) a tak to máte v nákladech. Pokud Vás to nebude obtěžovat, tak se zeptejte na který § to napasoval a napište to tady - to pro případ, že by to někdo někdy potřeboval. Díky :-) ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
31. 7. 2006 7:26
Přišla mi faktura za zatrávnění plochy pozemku a výsadbu keřů, nevím, zda to mohu dát jako TZ pozemku, nebo to bude provozní fa. Jsme a.s. a je to náš pozemek. Díky moc.