Re: Může být TZ pozemku ?
Dobrý den, bdm. Co myslíte, je možné jako TZ mít "odstranění staré ekologické zátěže"? Pokud by se jednalo o TZ, několikanásobně by to navýšilo cenu pozemku. Za takovou cenu by nešlo tento pozemek prodat a vlastně bychom tuto částku nikdy nedostali do daňových nákladů.
Náš auditor se přiklání k tomu, že odstranění ekologické zátěže je náklad. Co vy na to?
Re: Může být TZ pozemku ?
*** Tak tohle je dost specifické a určitě ode mě nečekejte lepší radu než od Vašeho auditora - nevím, nikdy jsem to nepotřebovala. Pokud Vám našel, jak to dostat přímo do nákladů, pak to zřejmě bude pro Vás lepší. TZ byste odepisovali nějakou dobu (přestože pozemky se neodepisují) a tak to máte v nákladech. Pokud Vás to nebude obtěžovat, tak se zeptejte na který § to napasoval a napište to tady - to pro případ, že by to někdo někdy potřeboval. Díky :-) ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 7. 2006 7:26
Přišla mi faktura za zatrávnění plochy pozemku a výsadbu keřů, nevím, zda to mohu dát jako TZ pozemku, nebo to bude provozní fa. Jsme a.s. a je to náš pozemek. Díky moc.