OSVČ- změna hlavní na vedlejší činnost

• (neregistrovaný)

31. 7. 2006 9:28

Dobrý den,

již rok mám živnostenský list a příjmy z tohoto podnikání jsou pro mě hlavním příjmem.Od zítřka však nastupuji do zaměstnání a tak pro mě budou příjmy z živ.listu vedlejším příjmem.Do teď platím zálohy - minimální sociální a zdravotní pojištění. Vím, že do 8 dnů to musím nahlásit na sociálku a zdravotní pojišťovnu, že se hlavní činnost OSVČ mění na vedlejší.
    MOhl by mi prosím někdo poradit jak se to hlasí, jestli stačí zavolat nebo napsat dopis, případně co se do něj uvádí a zda k tomu musím přiložit pracovní smlouvu.Děkuji moc za rady a přeji hezký den.

Jana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 7. 2006 13:53

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: OSVČ- změna hlavní na vedlejší činno
      Rozhodně nestačí zavolat. Na oba úřady si zajdětwe osobně a nahlašte. Na OSSZ Vám vydají pro zaměstnavatele Výpis z vašeho důchodového a nemoc. pojištění . Zálohy budete muset na soc.platit dál jako dosud až do podání přehledu za r.2006.
      Na zdr.poj. si nahlašte, že budete OSVČ hlavní a zálohy již nebudete platit.

• 31. 7. 2006 15:44

Urbji (neregistrovaný)

Re: OSVČ- změna hlavní na vedlejší činno
      Nedosáhnete-li však v letošním roce v zaměstnání příjem rovnající se 12ti násobku minimální mzdy (i když budete pracovat až od 1.8.), budete ze strany sociálky posuzována jako OSVČ hlavní se všemi důsledky včetně minimálního základu z podnikání a z toho vyplývajících odvodů.

• 7. 8. 2006 14:49

Otas (neregistrovaný)

Re: OSVČ- změna na s.r.o.
      Zdravim,
      jak to bude, prosim, pri zmene na S.R.O.?
      Zustane IC stejne? Dekuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).