Re: Faktura na slovensko...prosím spěchá
Ano, důležité je, zda výrobek zůstane v ČR, nebo bude dodán(i později) na Slovensko.
Píšete, že zůstává v ČR, tudíž nelze uplatnit §64- nemůžete prokázat, že zboží odešlo z ČR, nemůžete tedy uplatnit osvobození od DPH.
V tomto případě se nejedná o dodání zboží do EU (viz §13/2) a musíte fakturovat vč. čs. DPH, ale Slováci mohou potom žádat o vrácení uhrazené DPH u našeho FU pro Prahu 1
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
31. 7. 2006 9:41
Dobrý den, vyfakturovali jsme prodaný výrobek. Sídlo společnosti je v Bratislavě, ale náš výrebek byl dodán a stojí na území ČR. Jak to bude s DPH? Poslali jsme jim totiž fakturu i s DPH, ale vrátili nám to,že je to obchod se zahraničím a tudíž se DPH nebude uplatňovat. Jsem zde nová a tohle je věc,se kterou jsem se ještě nesetkala. A vůbec nevím jak to řešit. Podle zákona o DPH bych řekla, že rozhodující je místo plnění, tedy ČR a tudíž to mám správně. Děkuji moc všem. Lucka