Mateřská dovolená a čerpání dovolené

• (neregistrovaný)

31. 7. 2006 10:30

dobrý den,
    chtěla bych se ujistit, v případě, že 20.8.2006 nastupuji na mateřskou dovolenou a zhruba 3.3.2007 končím MD, nastupuji na RD - za rok 2006 mi zbývá ještě 13 dní dovolené, které dostanu proplaceny ihned po MD (protože si žažádám o následné propl.dov.po ukončení MD). Ted se mi jedná, ale o dovolenou za rok 2007 zda mám nárok na celou dovolenou, což je 20 dní nebo pouze za leden a únor 3,5 dne dovolené.
    Děkuji moc za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 7. 2006 11:16

Alenka (neregistrovaný)

Re: Mateřská dovolená a čerpání dovolené
      Dovolená se proplácí pouze při skončení pracovního poměru. Takže až skončíte MD, vyberete si dovolenou a potom nastoupíte na rodičovskou. MD se vůči dovolené počítá jako odpracovaná doba, takže za ni máte nárok na poměrnou část dovolené.

• 31. 7. 2006 12:01

Eva (neregistrovaný)

V roce 2007 - MD se počítá jako odpracovaný den pro dovolenou a vybraná dovolená též, pokud vám takto vznikne 60 dní a dovolenou si vyberete před nástupem na RP máte nárok ještě na celou dovolenou za rok 2007.

• 1. 8. 2006 6:33

Alice (neregistrovaný)

Musíte začít čerpat řádnou dovolenou z r. 2006 od 4.3. /při tom můžete pobírat rodičovský příspěvek/ a následně čerpat dovolenou za r. 2007, čerpáním dovolené a před tím MD těch 60 dní splníte a máte nárok na celou dovolenou r. 2007. Ale musíte zbytek z r. 2006 a celou za rok 2007 vyčerpat a pak nastoupit na rodičovskou dovolenou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).