Re: daň z příjmů FO
Pokud jste si u nich požádala o provedení ročního zúčtování daně
v řádném termínu( nejpozději do 15.2.06 ), byl bývalý zaměsxtnavatel jako Váš poslední plátce daně zúčtování provést. Z VAší odpovědi to nevyplývá, zda jkste požádala, či nikoli. Pokud se již stalo, nemáte-li jinou daňovou povinnost, není Vaší povinností podávat přiznání k dani, protože jste podepsala Prohlášení daň.poplatníka. Můžete si však zkusit provést výpočet ( nebo pošlete údaje z potvrzení - příjmy, pojistné, záloha na daň a já Vám to rychle spočítám. Může Vám vyjít přeplatek, který si můžete na FÚ bez problémů nárokovat( KKD).
Re: daň z příjmů FO
Dekuji za odpověď. během tříletého pracovního poměru (2003-2004-2005-leden06) jsem každý rok podepisovala žádost o provedení ročního vyúčtování daně (fialový / růžový formulář). Za roky 2003 a 2004 jsem dostala potvrzení s prohlášením, že roční zúčtování záloh BYLO provedeno. Jenom naposled, když už jsem tam nepracovala my dodatečně a s opožděním poslali potvrzení, na kterém stálo, že zúčtování NEBYLO provedeno. Zato jsem si teď není jistá jestli teď mám / nemám povinnost podávat daňové přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 7. 2006 14:22
Chtěla bych požádat o pomoc / vysvětlení ohledně dani z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti.
Do 31.01.2006 jsem pracovala ve spol. XY, od února06 pak pracuji v jiné společnosti. Po celý rok 2005 jsem měla zaměstnanecký poměr výlučně se spol. XY a byl to můj jediný příjem v ČR. Po mém odchodu z firmy však u nich došlo k nějaké nesrovnalosti a neprovedli za mně roční vyúčtování sražených záloh na daň.
Dostala jsem od nich jenom potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti a funkčních požitků… za zdaňovací období 2005.
Moje otázka zní: jsem teď povinna s tímto potvrzením zajít na daňový úřad v P6 a podat přiznání k dani z příjmů fyzických osob nebo ne? Předpokládám, že přeplatek by byl minimální – mně spíš zajímá, jestli zaměstnavatel tím, že za mně měsíčně odváděl zálohy na daň již oznamovací povinnost vůči daňovému úřadu vykonal. Slyšela jsem, že jestli je mzda mým jediným příjmem tak daňové přiznání podávat nemusím. Dekuji, Marianna