Re: Likvidace zboží, jak s DPH? PRosíííí
Tak teď tedy nevím, podléhá, nebo ne?Prosíím.
Janča
Likvidace znamená použití pro účely nesouvisející s podnikáním a tam už DPH hrozí.
Chtělo by to rozebrat trochu zeširoka - aspoň v několika bodech, ať máte nějaké náměty:
- nějaký, i nepatrný výtěžek z likvidace není? (dle zadání spíše ne)
- jak to máte se ztratným nebo s technologickými úbytky - vešli byste se i přes likvidaci do stanoveného limitu?
- používáte systém slev před projitím zboží? (včetně evidence slev)
- to vše při schopnosti prokázat hodnotu skladových zásob.
Zkuste se zamyslet.
Normu přirozených úbytků používáme, ale do té bychom se an náhodou nevešli:-)
Nechali jsme zlikvidovat asi pšes 140 litrů zkažených parfémů, o použití nemůže být řeč. Slevy jsme dávali průběžně, tak tedy nevím. Zboží jsme skutečně zlikvidovali, tak co by po nás ještě měli chtít?!?
Janča
*** "5) Použitím hmotného majetku pro účely nesouvisející s uskutečňováním ekonomických činností plátce se pro účely tohoto zákona rozumí trvalé použití obchodního majetku plátcem pro jeho osobní spotřebu nebo jeho zaměstnanců, a poskytnutí obchodního majetku bez úplaty, pokud byl u tohoto majetku nebo jeho části uplatněn odpočet daně." Podle mě se nejedná o zd. plnění ***
>>Likvidace znamená použití pro účely nesouvisející s
>>podnikáním a tam už DPH hrozí.
>*** "5) Použitím hmotného majetku pro účely
>nesouvisející s uskutečňováním ekonomických činností plátce se
>pro účely tohoto zákona rozumí trvalé použití
>obchodního majetku plátcem pro jeho osobní spotřebu nebo jeho
>zaměstnanců, a poskytnutí obchodního majetku bez
>úplaty, pokud byl u tohoto majetku nebo jeho části uplatněn
>odpočet daně." Podle mě se nejedná o zd. plnění ***
Mě ta likvidace také zarazila - když zlikviduji zkažené banány (nevím přesně jak, aby to bylo v souladu s hygienickými a jinými předpisy), tak to přece souvislost s podnikáním má? Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
1. 8. 2006 12:23
Prosím, vrtá mi hlavou, zda zboží, které je prošlé a dáno k likvidaci (máme doklad)podléhá DPH, nebö stačí zaúčtovat 549/504, (vedení skladu B způsob)
Díky
Janča