Re: Kolik za závodní preventivní péči?
Děkuji za odpověď. Ještě dotaz: A zaměstnancům vstupní prohlídky proplácíte? Nebo alespoň po nějaké odpracované době? Děkuji.
Ne, ale ten zaměstnanec ani nic neplatí. To nám rovnou vyfakturuje lékařka. Pokud by tam ale někdo šel na prohlídku ještě před uzavřením pracovní smlouvy, tak si to platí sám, protože v té chvíli se ještě nejedná o zaměstnance. Ale takový případ nemáme.
Platíme 300,- za vstupní i preventivní prohlídky. Vstupní absolvuje až když už je zaměstnancem, neboť jak řekla kontrola z hygieny: obvodní lékař neví jaké má daná práce riziko dle kategorizace prací.
Ještě si nechte od závodní lékařky podepsat, že byla seznámená s kategorizací prací dle zdravotních rizik.
jak jsem psala, u nás taky jdou lidi na prohlídku až po vstupu, ale vstupní prohlídku můžete požadovat ještě před podepsáním smlouvy. Zdůvodnění z hygieny je nesmysl. Závodní lékař dobře ví jak vypadá pracoviště a co jeho práce obnáší nebo bude obnášet. Jaký je z pohledu hygieny rozdíl mezi tím, když na prohlídku přijde uchazeč o práci den před podepsáním smlouvy, v den podepsání smlouvy nebo den po podepsání smlouvy? Žádný! Kategorizaci práci, o kterou se uchází, může mít od Vás ještě před jeho vstupem do zaměstnání.
Jiřko asi jsem se nevyjádřila přesně. Jde mi o to, že uchazeč o zaměstnání si přinenese potvrzení, že může pracovat třeba jako malíř od svého obvodního lékaře, který nezná naši kategorizaci. Já zase nechci přijímat člověka, který by nemohl dělat práci ze zdravotních důvodů. Takže bych dle hygieny měl nastoupit novou prohlídku. Dále jsem měla problém, že jsem neměla podepsané to seznámení lékaře s kategorizací. To jsou mé poznatky z kontroly.
No jeho lékař jeho pracoviště nezná, ale Vy jste povinni ho nechat vyšetřit svým závodním lékařem, který pracoviště a pracovní rizika Vašich zaměstnanců zná. A k tomuto lékaři ho můžete poslat ještě před uzavřením pracovní smlouvy. V takovém případě k němu nejde jako Váš zaměstnanec (za kterého tu prohlídku platí zaměstnavatel), ale jako uchazeč o zaměstnání (který si tu prohlídku hradí sám).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 8. 2006 13:29
Chystám pro MUDr. Smlouvu o zajišťování závodní preventivní péče pro naše zaměstnance. Jsme instalatérská firma + velko a maloobchod s instal.materiálem, máme cca 100 zaměstnanců. O tom, jak má smlouva vypadat vím. Jelikož pan doktor řekl, ať si něco napíšeme a on že si to přečte a podle toho i bude nebo nebude souhlasit (sám nic nenavrhl) vůbec nevím, co napsat do bodu - CENA:
Účastníci této smlouvy se dohodli na pravidelné paušální měsíční odměně ve výši........Kč.
Poradí mi někdo, kolik by ten paušál měl asi být? Děkuji všem.