Re: Kontrola FÚ,daň z příjmu
Nachystejte si mzdové listy všech pracovníků v těch rocích včetně dohod o prov.práce. Mzdové listy musí obsahovat určené náležitosti. Dále měsíční rekapitulace se zaměstnanci, kde je hrubá mzda, daň zálohová, srážková, vyčíslené daňové zvýhodnění na děti a bonusy. Dále si nachystejte daňová prohlášení, budou kontrolovat, zda tam máte podpisy, které tam být mají (zaměstnanců i Váš), k tomu všechna potřebná potvrzení (o studiu, o pobírání invalid. důchodu, od zaměstnavatele manželky, že ona neuplatňuje zvýhodnění apod.). V roce 2004 vlastně byl ještě nezdanitelný odpočet na dítě a od r. 2005 už nebyl a nahradilo ho zvýhodnění - na rok 2005 tedy muselo být nové potvrzení í zaměstnavatele druhého z manželů. Dále si nachystejte roční zúčtování daní za rok 2004 a 2005 se všemi doklady, na základě kterých bylo zaměstnancům děláno roční zúčtování. Někdy si taky vzpomenou, že chtějí vidět kopie potvrzení o zdanitelných příjmech, které byly vystavovány Vámi. Případně výpisy z banky, kdy byla daň odepsána z účtu (pro případ, že by tam byl pozdní odvod). A pak také ještě doklady o tom, kdy byla vyplacena mzda (odměna) zaměstnanci, který byl zdaněn srážkovou daní. Podle toho se pak určuje, zda je v termínu proveden odvod srážkové daně.
To je asi tak všechno. Pokud neděláte mzdy ručně, tak si zkusí namátkově překontrolovat správnost výše vypočtené daně, všechny daně nepřepočítávají.
No jo, to mě nenapadlo. Vzhledem ke své práci jsem uvažovala jen o dani ze závislé činnosti.
záleží co napsali ve výzvě - zda daně ze závislé,nebo z příjmu fyz. či právnických osob...to prvé by jste měla zvládnout,to druhé - pán Bůh s Vámi a zlé pryč...manžel měl teď kontrolu daně z příjmu právnických osob - bylo to velmi,ale velmi náročné a obdivuji,že to ustál..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
1. 8. 2006 14:42
chtěla jsem se zeptat co po mě budou chtít na finančáku když chtějí kontrolovat daň z příjmu za rok 2004 a 2005.
Kdo jste se s tím už setkal? Děkuji za odpovědi