Dar

• (neregistrovaný)

2. 8. 2006 3:25

Dostal jsem darem nemovitost v hodnotě 390000,-kč před 5 lety.Za tu dobu jsem jí opravil a investoval pomocí hypotéky a stavebního spoření cca 1250000,-kč.Problém spočívá v tom,že jsem se dostal do sporu s dárcem a on mi vyhrožuje,že požádá soudně o vrácení daru.Že to může udělat na základě obřanského zákoníku paragrafu 630 to vím ale co moje investice a nehledě na to je nemovitost zastavěná vůči bance.Jak se můžu bránit abych o nemovitost nepřišel když jsem investol své peníze do ní.Nabízel jsem finanční vyrovnání 390000,-kč to byla odhadní cena v době daru ale to není nic platné.Nebo byla by možnost abych dar dále daroval svým dětem abych vlastně už nebyl majitelem já.Díky za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 8. 2006 7:24

Hana (neregistrovaný)

Re: Dar
      Pokud ještě nedošlo k soudnímu řešení sporu a vy jste v současné době vlastníkem zapsaným v katastru nemovitostí tak podle mého názoru by byl převod na vaše děti možný s tím, že se bude nemovitost převádět i s váznoucím zástavním právem na této nemovitosti. Těžko říci jak by v případném soudním sporu soud rozhodl, že jste nemovitost záměrně převedl na děti, aby jste o ni případně nepřišel.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).