Re: Dar
Pokud ještě nedošlo k soudnímu řešení sporu a vy jste v současné době vlastníkem zapsaným v katastru nemovitostí tak podle mého názoru by byl převod na vaše děti možný s tím, že se bude nemovitost převádět i s váznoucím zástavním právem na této nemovitosti. Těžko říci jak by v případném soudním sporu soud rozhodl, že jste nemovitost záměrně převedl na děti, aby jste o ni případně nepřišel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
2. 8. 2006 3:25
Dostal jsem darem nemovitost v hodnotě 390000,-kč před 5 lety.Za tu dobu jsem jí opravil a investoval pomocí hypotéky a stavebního spoření cca 1250000,-kč.Problém spočívá v tom,že jsem se dostal do sporu s dárcem a on mi vyhrožuje,že požádá soudně o vrácení daru.Že to může udělat na základě obřanského zákoníku paragrafu 630 to vím ale co moje investice a nehledě na to je nemovitost zastavěná vůči bance.Jak se můžu bránit abych o nemovitost nepřišel když jsem investol své peníze do ní.Nabízel jsem finanční vyrovnání 390000,-kč to byla odhadní cena v době daru ale to není nic platné.Nebo byla by možnost abych dar dále daroval svým dětem abych vlastně už nebyl majitelem já.Díky za radu.