Re: ještě jednou so-ne přípl.směnný prov
já vím, že jsou nad rámec,taky jsem psala, že je fy vyplácí, ale když ty směny připadnou tak jak připadnou ,,, ?
zkusím se podívat do diskuze na svátek - můžete mi říct, jakým vládním nařízením je stanoven příplatek za noční ? v ZO 1/1992 jsem si jen pod § 7 výše je stanovena NV - kterým prosím vás ?
Re: ještě jednou so-ne přípl.směnný prov
Již jsem odpovídal dole, odpovím ještě jednou. Myslím si, že pokud vládní nařízení říká, že den pracovního klidu (sobota) začíná až hodinou kdy začíná první směna v týdnu, tak je to jasné. Ve směnném provozu začíná sobota až v 6 nebo 7 ráno (podle toho, kdy je střídání), tudíž do soboty do rána je pořád pátek. (Myslím z hlediska nároků).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 8. 2006 14:04
moc prosím o radu-pokud ve fy je vyplácen sobotní a nedělní příplatek, mají nárok v nepřetržitém provozu zaměstnanci nárok, pokud jim vyjde směna noční na, resp.začínají noční v:
pátek - nemají
sobota - mají
neděle-mají
anebo v pátek mají,ale jen ty hodiny, které se "překulí" do soboty?
To samé když vyjde svátek, např. svátek je v neděli a nastupuje noční směnu v neděli a má 11 hodin - má nárok na příplatek za práci ve svátek celých 11 hodin nebo jen 5,5 hodiny-tj. v neděli od 18,00 do 24.00 ??
moc vás prosím o radu
nikde se nemůžu dopátrat nějakého výsledku