Re: Stravenky (ceniny) v mínusu
Zkoušela jste to v praxi? Dopředu dát stravenky a pak ať je vrátí, když byli celý den u lékaře apod. Zbytečné počítání a práce navíc a nebezpečí, že třeba když je ve zkušebce ty stravenky z něj nedostanu.
Re: Stravenky (ceniny) v mínusu
Asi čtyři roky jsem dávala stravenky dopředu, to jsem si mohla dovolit, protože naše firma měla málo zaměstnanců. Ale odpočítávat nemoci, dovolené, cesťáky a další je opravdu pakárna. To lze dělat u malé firmy. Minulý rok jsem to změnila a začala dávat na konci měsíce a opravdu tento systém je lepší, bezpečnější a dohledatelnější. Ale pravda je, že člověk musí pamatovat na konci roku nato, aby bylo nakoupeno dostatek stravenek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 8. 2006 14:44
Dobrý den,
nevím si rady a potřebovala bych poradit. Máme hosp. rok od 1.4. do 31.3. a na konci března se mi stalo, že jsem už neměla zakoupený dostatečný počet stravenek, a tak jsem některým zaměstnancům dala stravenky (za měsíc březen) až v dubnu. Teď bych chtěla zaúčtovat tyto stravenky do nákladů a předpokládám, že by měly patřit do března, jenže tím by se mi stalo, že se dostanu na ceninách do mínusu, což nelze. Můžete mi někdo poradit, jak to zaúčtovat?