Re: Svatba
Teď nemám čas lovit v zákonech, ale bývalo to takto:
Pokud jste OSVČ a změnila příjmení, měla byste si za 1) nechat změnit příjmení na ŽL a poté na FÚ, sociálce i zdravotní pojišťovně. Přikládala jsem kopii oddacího listu. Všechny změny jste povinna na většině institucí hlásit do 8 dnů.
On to někdo upřesní :-))
Re: Svatba
Osobně jsem ofotila oddací list, napsala stručný dopis a poslala dopisem. Oni se nezblázní, když to do osmi dnů nebude, ale u sociálky ta lhůta rozhodně platí. Prostě to udělejte co nejdříve, tím nic nezkazíte. Navíc Vám stejně do 8 dnů rozhodně nevymění příjmení na ŽL, takže ten nový "předvést nemůžete". A nebojte se, hlavu Vám neutrhnou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 8. 2006 12:28
Vdala jsem se a nevím, kde se všude změna příjmení hlásí. Jsem zaměstnancem, ale kromě toho podnikám (příjem je zanedbatelný, nejsem jako OSVČ přihlášená k důch. pojistnému, podávám jen roční přehled). Stačí, když mi změnu příjmení nahlásí jen zaměstnavatel, nebo musím něco na sociálce hlásit sama?