Re: založení s.r.o.
Mně to trvalo 10 kalendářních dnů, ale je fakt, že jsem si vše zařídil sám, notáři jsem přesně nadiktoval zakladatelskou listinu a vysvětlil, že žádné úpravy tam dělat nebude, takže od sepsání této listiny u notáře do vzniku s.r.o. 10 kalendářních dnů. Pravda je , že v tom nepočítám výpis z tr. rejstříku, ten trval cca 2 týdny.S pozdravem Pitrísek
Těší mě, že jsem Vás potěšil, ale po pravdě si myslím, že i když jsem se snažil podat na KS vše maximálně zkompletované a setříděné a podat tak, aby vše mohli zapsat s co nejmenším opocením těla, trak jsem se navíc trefil do určité pracovní vakance. Takže raději počítejte s Vaším termínem, i když u prvozápisů se nyní většinou snaží docela dost. Dobrou noc.Pitrísek
Pokud jde o uzavírání smluv, zejména na větší nákupy, buďte v době od založení do vzniku společnosti (OR) velmi opatrní. Nákupy budou toho, kdo smlouvy podepsal, společnost (dosud nevznikla) je hradit nemůže, DPH si také nemůže odečíst. Řešení je trochu krkolomné - nechte si je nakoupit někýžm, kdo má právní subjektivitu a je plátcem DPH. Po zapsání do OR to od tohoto subjektu kupte.
*** Je to sice mimo záběr dotazu ale LZE jednat před vznikem společnosti jejím jménem. A pokud VH už pak vzniklé společnosti tyto "nákupy" přijme, pak je tomu, kdo je hradil, má povinnost uhradit. Rovněž pokud přijme závazky, je k nim pak zavázána ona společnost.***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
4. 8. 2006 20:22
Ví někdo ze zkušenosti, jak dlouho trvá založení s.r.o.? Od prvních kroků až po zapsání do OR? Můžu uzavírat smlouvy pokud ještě nebude firma zapsaná v OR?Děkuji