Re: založení s.r.o.
Mně to trvalo 10 kalendářních dnů, ale je fakt, že jsem si vše zařídil sám, notáři jsem přesně nadiktoval zakladatelskou listinu a vysvětlil, že žádné úpravy tam dělat nebude, takže od sepsání této listiny u notáře do vzniku s.r.o. 10 kalendářních dnů. Pravda je , že v tom nepočítám výpis z tr. rejstříku, ten trval cca 2 týdny.S pozdravem Pitrísek
Těší mě, že jsem Vás potěšil, ale po pravdě si myslím, že i když jsem se snažil podat na KS vše maximálně zkompletované a setříděné a podat tak, aby vše mohli zapsat s co nejmenším opocením těla, trak jsem se navíc trefil do určité pracovní vakance. Takže raději počítejte s Vaším termínem, i když u prvozápisů se nyní většinou snaží docela dost. Dobrou noc.Pitrísek
Pokud jde o uzavírání smluv, zejména na větší nákupy, buďte v době od založení do vzniku společnosti (OR) velmi opatrní. Nákupy budou toho, kdo smlouvy podepsal, společnost (dosud nevznikla) je hradit nemůže, DPH si také nemůže odečíst. Řešení je trochu krkolomné - nechte si je nakoupit někýžm, kdo má právní subjektivitu a je plátcem DPH. Po zapsání do OR to od tohoto subjektu kupte.
*** Je to sice mimo záběr dotazu ale LZE jednat před vznikem společnosti jejím jménem. A pokud VH už pak vzniklé společnosti tyto "nákupy" přijme, pak je tomu, kdo je hradil, má povinnost uhradit. Rovněž pokud přijme závazky, je k nim pak zavázána ona společnost.***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 8. 2006 20:22
Ví někdo ze zkušenosti, jak dlouho trvá založení s.r.o.? Od prvních kroků až po zapsání do OR? Můžu uzavírat smlouvy pokud ještě nebude firma zapsaná v OR?Děkuji