Re: prosím mzdové účetní-krácení dovolen
>Dobrý večer. Jsem od 16.03.2006 na nemocenské. Dnes
>jsem dostala výplatní pásek za červenec a mám tam
>uvedeno krácení dovolené 2 dny. Pro úplnost uvádím, že ve
>firmě jsem zaměstnaná už pátým rokem. Měla jsem za to,
>že dovolená se krátí až po 100 pracovních dnech
>absence. Když to počítám, k 31.07.2006 jsme na nemocenské 92
>pracovních dní. Takže tomu moc neruzumím. Je to
>správně, že mi krátí dovolenou už v měsíci červenci? a jak
>se prosím to krácení počítá? Prosím, poradí mi někdo,
>kde a v jakém zákoně bych to našla. Díky moc
Ano, krátí se až po 100 pracovních dnech o 1/12 a za každých dalších 22 o další dvanáctiny. Ale k těm neodpracovaným dnům v důsledku nemoci se přičítají i svátky, které byly v pracovních dnech a které jste promarodila. Nemám te´d před sebou kalendář, ale pokud to stále ještě nedělá dohromady stovku, možná jste byla nemocná ještě předtím (od začátku roku). Každý kal. rok se totiž pro nárok dovolené posuzuje zvlášť a sečtou se v něm všechny promaroděné dny a promaroděné svátky.
>
počítala jsem to bez svátků, s těmi by to bylo 97 dní. A v lednu jsem byla po operaci doma 4 pracovní dny. Nevěděla jsem, že se to sčítá, to by bylo dohromady 101 dní.
Takže pokud ještě budu na nemocenské, za každých 22 prac. dní se mi zkrátí další 1/12, je to tak?
Moc Vám děkuji za Vaši odpověď.
Ano, je to tak. Za každých dalších 22 neodpracovaných dnů nad stovku Vám bude dovolená zkrácena o další dvanáctiny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 8. 2006 0:05
Dobrý večer. Jsem od 16.03.2006 na nemocenské. Dnes jsem dostala výplatní pásek za červenec a mám tam uvedeno krácení dovolené 2 dny. Pro úplnost uvádím, že ve firmě jsem zaměstnaná už pátým rokem. Měla jsem za to, že dovolená se krátí až po 100 pracovních dnech absence. Když to počítám, k 31.07.2006 jsme na nemocenské 92 pracovních dní. Takže tomu moc neruzumím. Je to správně, že mi krátí dovolenou už v měsíci červenci? a jak se prosím to krácení počítá? Prosím, poradí mi někdo, kde a v jakém zákoně bych to našla. Díky moc