Re: prosím mzdové účetní-krácení dovolen
>Dobrý večer. Jsem od 16.03.2006 na nemocenské. Dnes
>jsem dostala výplatní pásek za červenec a mám tam
>uvedeno krácení dovolené 2 dny. Pro úplnost uvádím, že ve
>firmě jsem zaměstnaná už pátým rokem. Měla jsem za to,
>že dovolená se krátí až po 100 pracovních dnech
>absence. Když to počítám, k 31.07.2006 jsme na nemocenské 92
>pracovních dní. Takže tomu moc neruzumím. Je to
>správně, že mi krátí dovolenou už v měsíci červenci? a jak
>se prosím to krácení počítá? Prosím, poradí mi někdo,
>kde a v jakém zákoně bych to našla. Díky moc
Ano, krátí se až po 100 pracovních dnech o 1/12 a za každých dalších 22 o další dvanáctiny. Ale k těm neodpracovaným dnům v důsledku nemoci se přičítají i svátky, které byly v pracovních dnech a které jste promarodila. Nemám te´d před sebou kalendář, ale pokud to stále ještě nedělá dohromady stovku, možná jste byla nemocná ještě předtím (od začátku roku). Každý kal. rok se totiž pro nárok dovolené posuzuje zvlášť a sečtou se v něm všechny promaroděné dny a promaroděné svátky.
>
počítala jsem to bez svátků, s těmi by to bylo 97 dní. A v lednu jsem byla po operaci doma 4 pracovní dny. Nevěděla jsem, že se to sčítá, to by bylo dohromady 101 dní.
Takže pokud ještě budu na nemocenské, za každých 22 prac. dní se mi zkrátí další 1/12, je to tak?
Moc Vám děkuji za Vaši odpověď.
Ano, je to tak. Za každých dalších 22 neodpracovaných dnů nad stovku Vám bude dovolená zkrácena o další dvanáctiny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
5. 8. 2006 0:05
Dobrý večer. Jsem od 16.03.2006 na nemocenské. Dnes jsem dostala výplatní pásek za červenec a mám tam uvedeno krácení dovolené 2 dny. Pro úplnost uvádím, že ve firmě jsem zaměstnaná už pátým rokem. Měla jsem za to, že dovolená se krátí až po 100 pracovních dnech absence. Když to počítám, k 31.07.2006 jsme na nemocenské 92 pracovních dní. Takže tomu moc neruzumím. Je to správně, že mi krátí dovolenou už v měsíci červenci? a jak se prosím to krácení počítá? Prosím, poradí mi někdo, kde a v jakém zákoně bych to našla. Díky moc