Re: prosím paní bdm
*** Napíšu svůj názor a snad někdo další k tomu napíše případné výhrady: Při stejné náplni a rozsahu práce bych to takhle nedělila. Podle mě byste se nevyhnul otázce správce, proč to jednou je závislá činnost a podruhé ne (jednou je sražena a odvedena daň, podruhé ne). Bylo by na Vás ten rozdíl najít a obhájit si ho - asi by to bylo těžké. Udělala bych to v obou případech stejně. A teď záleží na podmínkách. Pro Vás nejbezpečnější je udělat dohody OPP s tím, že ten roční předpoklad bude do 100 hodin - nebo to rozdělte na více osob, aby se každá do něj vešla. Samozřejmě, že pokud práce bude prokopat se k zemskému jádru, pak s předpokladem sta hodin neuspějete :-)) Další možností jsou práce mimo zákoník práce a to ty smlouvy o dílo. A v tomto případě se musíte vyvarovat těch znaků závislé činnosti (pokyn 285). Dvakrát do roka podle mě by prošlo - není soustavná a dlouhodobá činnost - ale nevím, zda by se obešla ta první odrážka "plátce příjmu přímo či nepřímo ukládá úkoly, řídí a kontroluje fyzickou osobu a nese odpovědnost související s její činností". ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
6. 8. 2006 12:43
Chtěl bych se zeptat zda pokud s osobou uzavřu DOPP a k tomu i Smlouvu o dílo (dle Obč. zákoníku) a v obou případech bude zadaná práce na pomocné práce ve stavebnictví (bourací práce, úpravy terénu, výkopové práce atd.), ale nebude to o stálé se opakující práci (DOPP např. na podzim t.r. a smlouva na červenec-srpen) bude to považováno za opakující se práce nebo ne? S tím že lze na DOPP napsat např. pomocné práce - bourací, výkopové a na smlouvu pomocné práce - úprava terénu a bourací práce. Jedná se mi o to že osoba pro mě vykoná více mež 100 hodin a přitom jí zaměstnám jen když mám více práce než jsem schopen sám pokrýt se svou stavební četou (lidé kteří se mnlou spolupracují na ŽL.Robert