OČR otce - prosím o radu

• (neregistrovaný)

7. 8. 2006 9:16

Jsem syn 84letého otce, který je od 1.4.2006 hospitalizován v nemocnici. Nyní jsem si ho vzal na 14 dní na opatrování domů (na chalupu). Otec je zcela nepohyblivý, nevidí i ostatní smysly mu již nefungují. Bez cizí pomoci nezvládne vůbec nic. Jeho trvalé bydliště je ve stejném městě ovšem v jiné ulici, než-li bydlím já. Ve společné domácnosti se mnou nežije. Je možné si na něho vzít placené OČR? Děkuji všem za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 8. 2006 10:12

Hanny (neregistrovaný)

Re: OČR otce - prosím o radu
      Trvalé bydliště a společná domácnost je rozdíl.
      Pokud nyní žijete ve společné domácnosti, tak by to mělo být možné. Dohodněte se s ošetřujícím lékařem.

• 7. 8. 2006 12:12

Ivo (neregistrovaný)

Takže když mi jeho ošetřující lékař napíše do bydliště, že otec žije na stejné adrese jako já,tak mám nárok na placených 9 dní OČR? Děkuji Vám moc za radu.

• 7. 8. 2006 14:01

Anna (neregistrovaný)

syn 84letého otce, který je od 1.4.2006
      hospitalizován v nemocnici. Nyní jsem si ho vzal na
      14 dní na opatrování domů (na chalupu). Otec je zcela nepohyblivý, nevidí i ostatní smysly mu již nefungují. Jeho trvalé bydliště je ve stejném městě ovšem v jiné ulici, než-li bydlím já. Ve
      společné domácnosti se mnou nežije. Je možné si na něho vzít placené OČR? Děkuji všem za radu.
      >>********
      Trvalé bydliště a společná domácnost je rozdíl. Pokud nyní žijete ve společné domácnosti, tak by to mělo být možné. Dohodněte se s ošetřujícím lékařem.
      >***********
      >Takže když mi jeho ošetřující lékař napíše do
      >bydliště, že otec žije na stejné adrese jako já,tak mám nárok
      >na placených 9 dní OČR? Děkuji Vám moc za radu.
      Mám zkušenost, že OSSZ kontroluje, zda adresa souhlasí a dál nikdy nepátrali. Také je možné požádat OSSZ o poskytnutí dobrovolné dávky. Ovšem těžko říct, zda by ji přiznali.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).