Re: OČR otce - prosím o radu
syn 84letého otce, který je od 1.4.2006
hospitalizován v nemocnici. Nyní jsem si ho vzal na
14 dní na opatrování domů (na chalupu). Otec je zcela nepohyblivý, nevidí i ostatní smysly mu již nefungují. Jeho trvalé bydliště je ve stejném městě ovšem v jiné ulici, než-li bydlím já. Ve
společné domácnosti se mnou nežije. Je možné si na něho vzít placené OČR? Děkuji všem za radu.
>>********
Trvalé bydliště a společná domácnost je rozdíl. Pokud nyní žijete ve společné domácnosti, tak by to mělo být možné. Dohodněte se s ošetřujícím lékařem.
>***********
>Takže když mi jeho ošetřující lékař napíše do
>bydliště, že otec žije na stejné adrese jako já,tak mám nárok
>na placených 9 dní OČR? Děkuji Vám moc za radu.
Mám zkušenost, že OSSZ kontroluje, zda adresa souhlasí a dál nikdy nepátrali. Také je možné požádat OSSZ o poskytnutí dobrovolné dávky. Ovšem těžko říct, zda by ji přiznali.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
7. 8. 2006 9:16
Jsem syn 84letého otce, který je od 1.4.2006 hospitalizován v nemocnici. Nyní jsem si ho vzal na 14 dní na opatrování domů (na chalupu). Otec je zcela nepohyblivý, nevidí i ostatní smysly mu již nefungují. Bez cizí pomoci nezvládne vůbec nic. Jeho trvalé bydliště je ve stejném městě ovšem v jiné ulici, než-li bydlím já. Ve společné domácnosti se mnou nežije. Je možné si na něho vzít placené OČR? Děkuji všem za radu.