Leasing auta,DPH a odpisy

• (neregistrovaný)

7. 8. 2006 9:50

Prosím o radu. Jelikož to dělám poprvé,potřebovala bych vědět, co vše se zahrnuje do ceny auta. Mám 5 leasingů a moje účetní každý spočítala jinak. Jednou do ceny na odpisy zahrnula i DPH, jindy jen DPH 5 %, nebo tam vůbec není. Kupní cena automobilu 1000 Kč na konci leasingu se také počítá do celkové ceny? Co poplatky za smlouvu? Jsem z toho celá zmatená a nevím co je správně. Nebo by mi stačilo vědět, kde najdu nějaké info o těchto odpisech atd. Mockrát děkuji. Nešťastná Lída

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 8. 2006 11:47

bdm (neregistrovaný)

Re: leasing auta,DPH a odpisy
      *** Nevím sice z jakého důvodu počítáte cenu auta ale odepisovat auta, u kterých běží leasing, stejně nemůžete ***

• 7. 8. 2006 15:52

lída (neregistrovaný)

asi jsem se špatně vyjádřila. měla jsem na mysli částky do daňových výdajů. nemám ještě daňové přiznání. vím,že cenu dělím počtem měsíců (36) a násobím podle toho kolik měsíců v roce trval ten leasing. ale nevím, jestli mám brát výchozí cenu co je na splátkovým kalendáři minus veškeré DPH, nebo smluvní poplatky, cena za vykoupení atd. se tam nepočítají a dají se rovnou do daňových výdajů. nevím jak to lépe vysvětlit. zatím díky

• 7. 8. 2006 16:17

bdm (neregistrovaný)

*** Chápu :-)) U hodnoty leasingu vycházíte ze smlouvy. Takže tam patří ta první "akonatace" a pak splátky, jak jsou uvedeny v kalendáři. Nepatří tam odkup auta - to bude nákladem při ukončení. Pokud jste měli nějaký náklad mimo splátkový kalendář (třeba nějaké poplatky), tak ty tam nepatří - ty byly nákladem zvlášť. U DPH záleží na typu auta - jsou součástí splátek ale u nákladních si DPH uplatňujete. Doufám, že jsem na nic nezapomněla. Kontrolu máte tak, že Vám ta jedna třicetišestina bude koresponovat se plátkou, od které je odečtena část "akontace" ***

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).