Re: Znovu prosím dotaz
Já už jsem z toho taky blbej, teď už mi z toho zase plyne jen to, jako by v DO správně uvedli výši daně a pak omylem poslali na FÚ o 53 korun víc (a předpokládám, že i těch 53 Kč navíc se svezlo v 343/221). Tak když jim FÚ těch 53 korun vrátí, tak naúčtují 221/343 a bude jim evidence DPH snad sedět na účetní evidenci a když ne, tak už nevím co poradit :-))))
*** Já si myslím, že to taky tak bude. Ale v tom prvním dotazu to vůbec nebylo jasné :-) ***
Vysvětlete jak k rozdílu došlo a jestli na vstupu nebo na výstupu. Z dotazu to není jasné.
Na výstupu- chybná sazba, chybná částka DPH-pak by se mohl vystavit opravný daňový doklad (§49). Ale pokud chyba vedla k vyšší daňové povinnosti nelze opravu provést (§49 odst.2) a tím dostat DPH zpět.
Na vstupu-chybně zadaný daňový doklad-pak bych tento zápis stornovala a zadala ho správně, aby odpovídalo obdrženému DD.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
8. 8. 2006 11:13
>>Poradíte??Dobrý den,
>>>v 01/2006 jsme si uplatnili 53 kč vyšší DPH. Teď ho
>>>chci vrátit. Chci to zaúčtovat pře Interní doklady,
>>>ale
>>>nevím jak.
>>>Myslela jsem takto:
>>>349100/349100 279kč
>>>343019/349100 53 kč
>>>ale stále mi na účtě 349100 zbývá těch 53 kč.
>>>
Dobropisovat nemohu, neboť na fa je vše OK, akorát potřebuji vrátit DPH. Opravdu nevíte jak zaúčtovat do těch interních dokladů?