Re: Znovu prosím dotaz
Já už jsem z toho taky blbej, teď už mi z toho zase plyne jen to, jako by v DO správně uvedli výši daně a pak omylem poslali na FÚ o 53 korun víc (a předpokládám, že i těch 53 Kč navíc se svezlo v 343/221). Tak když jim FÚ těch 53 korun vrátí, tak naúčtují 221/343 a bude jim evidence DPH snad sedět na účetní evidenci a když ne, tak už nevím co poradit :-))))
*** Já si myslím, že to taky tak bude. Ale v tom prvním dotazu to vůbec nebylo jasné :-) ***
Vysvětlete jak k rozdílu došlo a jestli na vstupu nebo na výstupu. Z dotazu to není jasné.
Na výstupu- chybná sazba, chybná částka DPH-pak by se mohl vystavit opravný daňový doklad (§49). Ale pokud chyba vedla k vyšší daňové povinnosti nelze opravu provést (§49 odst.2) a tím dostat DPH zpět.
Na vstupu-chybně zadaný daňový doklad-pak bych tento zápis stornovala a zadala ho správně, aby odpovídalo obdrženému DD.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 8. 2006 11:13
>>Poradíte??Dobrý den,
>>>v 01/2006 jsme si uplatnili 53 kč vyšší DPH. Teď ho
>>>chci vrátit. Chci to zaúčtovat pře Interní doklady,
>>>ale
>>>nevím jak.
>>>Myslela jsem takto:
>>>349100/349100 279kč
>>>343019/349100 53 kč
>>>ale stále mi na účtě 349100 zbývá těch 53 kč.
>>>
Dobropisovat nemohu, neboť na fa je vše OK, akorát potřebuji vrátit DPH. Opravdu nevíte jak zaúčtovat do těch interních dokladů?