Tak ještě jednou-docent,JitkaS......

• (neregistrovaný)

8. 8. 2006 13:39

Poradíte??Dobrý den,
    >>>>v 01/2006 jsme si uplatnili 53 kč vyšší DPH. Teď ho
    >>>>chci vrátit. Chci to zaúčtovat pře Interní doklady,
    >>>>ale
    >>>>nevím jak.
    >>>>Myslela jsem takto:
    >>>>349100/349100 279kč
    >>>>343019/349100 53 kč
    >>>>ale stále mi na účtě 349100 zbývá těch 53 kč.
    >>>>
    >
    >Dobropisovat nemohu, neboť na fa je vše OK, akorát
    >potřebuji vrátit DPH. Opravdu nevíte jak zaúčtovat do
    >těch interních dokladů?

Vysvětlete jak k rozdílu došlo a jestli na vstupu nebo na výstupu. Z dotazu to není jasné.
    Na výstupu- chybná sazba, chybná částka DPH-pak by se mohl vystavit opravný daňový doklad (§49). Ale pokud chyba vedla k vyšší daňové povinnosti nelze opravu provést (§49 odst.2) a tím
    dostat DPH zpět.
    Na vstupu-chybně zadaný daňový doklad-pak bych tento zápis
    stornovala a zadala ho správně, aby odpovídalo obdrženému DD.

Chci Vám poděkovat za rady, ale já t omusím upřesnit, nebo-li lépe vysvětlit.

V lednu jsme obdrželi fa, kterou jsem také zaúčtovala.Dodavatel ale asi v 02/2006 zjistil, že nám fakturoval špatně a zaslal nám opravenou fa, kde DPH bylo o 53Kč nižší než u původní fa. Tuto opravenou fa jsem do rukou nedostala(jedná se o FO a fa mu přišla domů a on již mi ji nepřinesl) a tak jsem si v 01/2006 uplatnila DPH dle původní faktury tj. o 53Kč více.Nyní jsem po inventarizaci s dodavatelem zjistila, že oni přiznali DPH dle opravené fa(tj. o těch 53 méně) a my dle původní fa tj. o 53 kč více. Zpětně jsem zaúčtovala do 01/2006 opravenou fa a nyní v 08/2006 chci těch 53 kě FÚ vrátit-zaúčtovat do Interních dokladů. Nechci k vůli tomu podávat dodatečné DPH. No a jak to tedy do těch interních dokladů zaúčtovat?
    Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).