Vyúčtování služební cesty

• (neregistrovaný)

8. 8. 2006 14:24

Mám problém s vyúčtováním zahraniční služební cesty. Počítají se jen celé hodiny? Jeden zaměstnanec se vrátil ze služební cesty ve 12:31, počítá se mu to, že byl v zahraniční 12 nebo 13 hodin? Kde bych to v zákoně našla? Děkuji za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 8. 2006 14:41

Ivča (neregistrovaný)

Re: vyúčtování služební cesty
      Počítají se celé hodiny. Ve vašem případě byl 12 hodin, tzn. musíte stravné krátit. Více v zákoně o cestovních náhradách § 12 odst. 4.

• 8. 8. 2006 14:49

Lucka (neregistrovaný)

Ten kolega se právě na tento paragraf odvolává, protože v něm stojí: "Stravné v cizí měně ve výši základní sazby stravného v cizí měně
      přísluší zaměstnanci, pokud doba zahraniční pracovní cesty strávená mimo
      území ČR trvá v kalendářním dni déle než 12 hodin." a podle něj 12:31 je více než 12 hodin. Poradíte mi?

• 8. 8. 2006 15:04

Ilona (neregistrovaný)

souhlasim s vasim zamestnancem, 12.31 je prece vice nez 12 hodin. Na cele hodiny se zaokrouhluje az v pripade, ze na SC stravil mene nez 12 hodin..... tzn. 1-12h.

Odkazuje vsak na uplne stejny §12/4 - ale jak ho chapu takto (a myslim ze spravne ;)

• 8. 8. 2006 15:19

Ivča (neregistrovaný)

Jé, omlouvám se, máte pravdu. Já jsem hlavně četla tu pasáž o celých hodinách a spojila jsem si to zaokrouhlení na celé hodiny ještě před stanovením těch 12 hod. Ještě jednou se omlouvám a souhlasím s výše napsaným. Nárok má na celý den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).