Re: Dotace x grant
Já jen se dívám na zaúčtovávání ve kterém mám pokračovat a znejistěla jsem:
vše nazváno jako dotace je účtováno 221/346 a 346/691
a nazváno grant 325/681 a 221/325 (netuším, proč na závazky??)
Takže bych potřebovala nějaké vysvětlení a bohužel se nemám kam jinam obrátit.
J.
*** Dle Vyhlášky 500 se za dotace považují i granty (§47), takže významově k nim přistupujte stejně. Jinak ČÚS 017 bod 3.7 ***
Dovoluji se ještě vyjádřit k vašemu dotazu:
dotace i granty jsou účelové prostředky, které se v případě potřeby odlišují a účtují přiděleným účelovým znakem ÚZ pro přehlednost a nutnost závěrečného vyúčtování. Účtujeme na 346 nebo 348 podle toho, kdo zasílá (zřizovatel, ministerstvo apod.) v případě účtování na závazky jde o granty, kde máme spoluúčast, nebo to jsou ekologické instituce, v podstatě cizí prostředky, které se nedostanou do základní částky hospodaření organizace. Jestli to trochu objasnilo postup, jeětě podotýkám, že sděluji z pohledu PO.
Pokud je kraj váš zřizovatel tak na 348 a ministerské peníze na 346, jde o to jestli zpracováváte vedle Výsledovky a Rozvahy ještě Přílohu, jde potom o náplněnřádků 9 a 19. Vše by mělo být řešeno ve smlouvě, na základě které jste prostředky obdrželi, ale skutečnost bývá jiná z vlastní zkušenosti. Snad vám to trochu pomůže zdravím
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
8. 8. 2006 14:43
Dobrý den,
je z hlediska účetnictví rozdíl mezi grantem a dotací, případně jak se rozdílně účtuje příjem:
dotace: 221/346 a 346/691 ale jak s grantem?
Děkuji
J.