Re: Prosím paní Jiřku H. - roční příjem
Výraz bonus tam musíte mít, i kdyby tam měla být jen nula. Protože daňové zvýhodnění se skládá z daňové slevy (do nulové daně) a z bonusu. Např. pracovníkovi (mluvíme o výpočtu daně v loňském roce) vyšla daň 600 Kč a uplatňuje zvýhodnění na 2 děti, tj. 1000 Kč. Sleva bude 600 Kč a daň je nula. Do tisícovky zbývá 400 Kč, takže bonus je 400 Kč - ten se přičte k čisté mzdě. Takže v tomto měsíci vezmete jeho čistou mzdu a od ní odečtete těch 400 Kč (ten bonus), protože tento se pro účely státní sociální podpory nezapočítává.
Pokud by tomu pracovníkovi vyšla daň třeba 1200 Kč, daňová sleva na 2 děti je 1000 Kč, zbývá daň 200 Kč. Bonus není žádný. Takže v tomto měsíci byste vzala celou čistou mzdu, protože v ní není obsažen žádný bonus.
Re: Prosím paní Jiřku H. - roční příjem
>>Prosím zda-li byste mi nemohla odpovědět na můj
>>dnešní
>>dotaz-
>>SLEVA NA DANI - teď jsem na to koukla, že to je dost
>>neobratně nazvané, ale já ve mzdovém listě v programu
>>vůbec nemám výraz daňový bonus. Mám tam jen sleva a
>>daň
>>+ - . A teď fakt nevím, zda-li těch 12.000.- slevy
>>na
>>děti mu mám odečíst nebo ne. Moc děkuji za případnou
>>odpověď.
>
>Výraz bonus tam musíte mít, i kdyby tam měla být jen
>nula. Protože daňové zvýhodnění se skládá z daňové
>slevy (do nulové daně) a z bonusu. Např. pracovníkovi
>(mluvíme o výpočtu daně v loňském roce) vyšla daň 600 Kč
>a uplatňuje zvýhodnění na 2 děti, tj. 1000 Kč. Sleva
>bude 600 Kč a daň je nula. Do tisícovky zbývá 400 Kč,
>takže bonus je 400 Kč - ten se přičte k čisté mzdě.
>Takže v tomto měsíci vezmete jeho čistou mzdu a od ní
Moc děkuji.
Dělám mzdy 20 let, ale neměla jsem tyto případy. Ten jediný případ je to co píšete - má slevu na 2 děti, ale vždy zaplatí daň a já nabyla dojmu, že mu tu slevu mám odečíst z ročního výdělku. Je to blbost. Opravdu moc děkuji. A ten bonus v programu a mzdovém listě opravdu nemám. Hezký den.
>odečtete těch 400 Kč (ten bonus), protože tento se pro
>účely státní sociální podpory nezapočítává.
>Pokud by tomu pracovníkovi vyšla daň třeba 1200 Kč,
>daňová sleva na 2 děti je 1000 Kč, zbývá daň 200 Kč.
>Bonus není žádný. Takže v tomto měsíci byste vzala celou
>čistou mzdu, protože v ní není obsažen žádný bonus.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
9. 8. 2006 9:49
Prosím zda-li byste mi nemohla odpovědět na můj dnešní dotaz-
SLEVA NA DANI - teď jsem na to koukla, že to je dost neobratně nazvané, ale já ve mzdovém listě v programu vůbec nemám výraz daňový bonus. Mám tam jen sleva a daň + - . A teď fakt nevím, zda-li těch 12.000.- slevy na děti mu mám odečíst nebo ne. Moc děkuji za případnou odpověď.