Re: DPH-jak postupovat?
3.Q začalo 1.7.2006 a končí 30.9.2006, takže přiznání za 3.Q 2006 budete podávat do 26.10.2006. Pokud jste se jen upsala a jedná se o 2.Q, pak volnou formou napiště žádost o posečkání s platbou daně, ve kterém se odvoláte na § 60 zákona č. 337/1992 Sb., výše daňové povinnosti a do kdy chcete s platbou posečkat + odůvodnění. /druhotná platební neschopnost, apod./. FÚ Vám zašle vyrozumívací dopis, jestli souhlasí, nebo ne. Párkrát jsme žádali o posečkání a zatím nám vždy vyhověli, akorát se potom platí penále.
Moc díky za Vaši radu.Myslela jsem 2.Q jen jsem se upsala.Snad budeme mít štěstí a taky nám vyjdou vstříc.
Příloha 1
Vzor žádosti o posečkání daně
Finanční úřad Brno III
Šumavská 31
602 00 Brno [1]
V Brně dne 21. 8. 1997 [2]
Žadatel:
ABC, spol. s r.o., se sídlem Pražská 3, 602 00 Brno, IČO 3334444, DIČ 291-3334444, zastoupený jednatelem panem Ing. Josefem Novákem [3]
Správní poplatek ve výši 100,- Kč zaplacen v kolcích připojených k této žádosti. [4]
Věc:
Žádost o posečkání daně podle §60 zákona č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků
Dodatečným platebním výměrem čj. 222/111-111/97 ze dne 7. 8. 1997 byla naší společnosti doměřena daň z příjmů za rok 1995 ve výši 250.000,- Kč. Proti tomuto rozhodnutí jsme podali v zákonné lhůtě dne 20. 8. 1997 odvolání [5].
V souladu s ustanovením §60 zákona č. 337/92 Sb., o správě daní a poplatků v platném znění, žádáme o posečkání daně z příjmu právnických osob v rozsahu dle Vámi vydaného dodatečného platebního výměru, tj. ve výši 250.000,- Kč, a to do doby rozhodnutí o námi podaném odvolání.
Děkujeme za vyřízení a jsme s pozdravem
_________________ Ing. Josef Novák jednatel
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
9. 8. 2006 11:31
Prosím o radu jak mám postupovat abych neudělala průšvih:
společnost čtvrtletní plátce DPH má za 3.Q daňovoiu povinnost.Vím že tato měla být zaplacena do 25.7. .Firma je teď neschopná DPH státu zaplatit a nebude schipna asi až do konce září .Potřebuji na FÚ podat nějakou žádost o posečkání nebo o rozsplátkování ,aby nám nebyl exekučně zablokován bankovní účet.Co tam napsat?Nikdy jsme toto neřešili tak jsem v koncích.Prosím o radu zkušenější,kteří se s tímto museli už poprat.děkuji