Re: Pronájem auta od občana,cena-jaká?vz
*** Cenu si musíte zjistit sám. Je závislá na typu auta - podívejte se po půjčovnách. Vzor smlouvy nevím, kde stáhnete, ale musí obsahovat smluvní strany, předmět pronájmu, platební podmínky a taky kdo se k čemu zavazuje v případě oprav. Účetním dokladem může být ta smlouva, pokud bude mít náležitosti účetního dokladu a dle ní si SRO bude evidovat svoje závazky. Nebo můžete vystavovat faktury. ***
Re: Pronájem auta od občana,cena-jaká?vz
Myslím to tak, že pokud tazatel pronajme společnosti auto a potom by na to samé auto chtěl uplatňovat cestovní náhrady, jedná se u tohoto auta z hlediska zákona o cestovních náhradách o auto zaměstnavatele a u toho nepříslušní zaměstnanci vyplacení cestovních náhrad. To je stejné, jako když má společnost to auto na leasing a poskytuzje ho zaměstnanci k služebním cestám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 8. 2006 15:25
Dobrý den, nevíte prosím cca. cenu pronájmu os. automobilu?
Jedná se mi o to, že jako občan půjčuji s.r.o. kde jsem jednatelem svůj automobil a potřebuji napsat cenu a smlouvu.
Můžete mi prosím poradit jakou cca. cenu, aby byla obvyklá a kde mohu stáhnout vzor smlouvy pronájmu. ale zřejmě dle Obč.zákonníku.
Jak to potom bude ta s.r.o. účtovat, když jí nebudu vystavovat žádné faktury, interním dokladem?
Děkuji moc
Martin