Re: příjmy z pronájmu
*** Těch zdrojů moc není - tedy aspoň já jsem jich moc nenašla. Výpůjčku upravuje Obč.Z. §659. Tam není zákaz vypůjčit nemovitost. Ani není zákaz vypůjčenou věc dále někomu přenechat, když se na tom vlastník s vypůjčitelem dohodnou, ani není zákaz přenechat vypůjčenou věc za úplatu. A další řeší nájemní smlouva. Tam taky není striktně pronajímatel definován jako vlastník. Možná by pomohl někdo, kdo by spíše věděl ta "proti". Já tenhle institut kdysi použila. Prošlo kontrolou bez problémů - ale kontrolou u vypůjčitele, který příjem z pronájmu vypůjčené nemovitosti řádně zdaňoval - takže tohle správci evidentně nevadilo :-))). Zkuste ještě počkat, jestli někdo nenajde nějaká ta "proti" ***
Re: příjmy z pronájmu
Dobrý den,
nevím, zda není na odpověď již pozdě, ale co kdybyste s otcem uzavřel smlouvu na pronájem vy, přičemž bude ve smlouvě rovnou dán souhlas s podpronájmem a následně tedy tuto nemovitost pronajmete už přímo vy třetí osobě. Proč by Vám otec nemohl bezúplatně nemovitost přenechat do pronájmu. A aby to bylo čistší - zavažte se k odklízení sněhu a sekání trávy:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 8. 2006 19:20
Dobrý den,
můj otec chce pronajímat svou chalupu, ale z povahy jeho závislé činnosti nemůžu mít jiné příjmy. Chce tedy abych ji pronajímal na svůj účet. Existuje nějaké řešení jak pronajímat nemovitost aniž bych na ni měl vlastnické právo nebo lze tento problém nějak právně ošetřit?
Děkuji