Re: CO mám dělat?!
Hlavně se nesplašit, to se nadělají další chyby. Jedná se jen o odvod daně z příjmu. Takže spočítat, jaká měla daň správně být a rozdíl strhnout ze mzdy zaměstnanci v dalším měsíci(máte na to ze zákona právo) a zároveň tento rozdíl odvést FÚ spolu s ostatními daněmi z mezd.
Re: CO mám dělat?!
Také bych napřed zjistila, jestli náhodou nechtěl ten zaměstnanec slevu uplatnit u vás - byl u vás delší dobu, takže mohl mít vyšší příjem. Je zcela na něm, u kterého ze zaměstnavatelů slevu uplatní, tak buďte v klidu, pokud vám podepsal prohlášení, odpovědnost má on. Jinak souhlasím s tím, co je napsáno výše, jsou to jen zálohy, které se během roku mohou opravovat. Opravy se ale potom mají uvést v celoročním vyúčtování, které se předkládá FÚ a ten předepíše penále.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 8. 2006 7:00
Právě jsem se dozvěděla, že pokud zaměstnanec změní zaměstnání v průběhu měsíce, může uplatnit slevu na dani jen u jednoho z nich! K nám nastoupil 12.6. a já mu tu slevu uplatnila a taky u nás podepsal prohlášeni za červen. Je to opravdu chyba? Nevím, co teď s tím mám dělat! Spočítat znovu mzdy za červen, když už jsou zaplacené odvody?!!! PORAĎTE PROSÍM!!!