Re: Zboží do Švýcarska s montáží
Myslím, že ohledně prodeje tohoto zboží, jsem Vám už někde odpovídala - vývozcem je německá firma, vy fakturujete s DPH pokud je místem plnění (dodání) ČR, pokud je místo plnění v Německu, můžete osvobodit dle §64.
Ohledně monžáže, tak pokud to budete považovat za zvláštní plnění - poskytnutí služby je místem plnění švýcarsko, a není to předmětem daně.
Ano Barbaro, už jste mi odpovídala. Tahle transakce byla domluvena v ceně bez DPH, proclívat jsme měli my, ale nějak se to zapomnělo, takže v nouzi proclíval zákazník. A teď , když tvrdím, že to musí být s DPH, tak se to nadřízeným ani zákazníkovi nelíbí. Tak hledám nějakou skulinku v zákoně.
Děkuji
Ve smlouvě máte jakou dodací podmínku?.
Jediné co mně napadá, abyste se vyhli dani, je tvrdit - že k dodání došlo v Německu, např. na německo-švýcarské hranici.
Nezkustíte to s tím dodáním do EU? Myslím si, že by Vám to mohlo projít, pokud Vám potvrdí, např. prohlášením dle §64/5, že jim bylo zboží dodáno v Německu. No ale co s tou montáží? tu máte fakturovat zvlášť, nebo měla být součástí ceny zboží?
Jaké byly dodací podmínky na materiál (zboží)? Zřejmě jste prodali německé firmě a ta si jako vlastník proclila a vyvezla do Švýcarska. Pokud by to tak bylo, tak já bych fakturovala samostatně dodání zboží do EU a samostatně služby provedené ve Švýcarsku. DPH z montážních prací by mělo být zřejmě odvedeno ve Švýcarsku, ale kdo je tam povinen odvést, je nutno zjistit dle jejich zákona. částka za montážní práce bude uvedena v ř. 510 DP k DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 8. 2006 9:33
Vyvezli jsme zboží do Švýcarska, kde ho následně budeme montovat. Fakturovat budeme německému plátci DPH, který zároveň zboží proclíval, já nemám JSD. Nevím kam tento případ zařadit z hlediska DPH.
Poraďte, prosím.
Děkuji