Re: leasing aut-prosim o radu
To s tou přefakturací akontace se mi moc nelíbí, lepší by bylo, kdyby firma A poměrnou část akontace (měsíční) rovnou přičetla k částce pravidelné měsíční splátky a vyfakturovala firmě B každý měsíc částku nájemného již o poměrnou část akontace vyšší. Sama by si pak jak píšete uplatnila třeba příslušnou roční část akontace jednorázově do nákladů, to už je jedno, měsíčně nebo ročně. Daňově i finančně to vyjde na stejno a nevypadalo by to tak divně.
ještě michal dotaz na docenta a zuzika
děkuji Vám oběma,ale mám znovu dotaz.Leasingovka souhlasí s pronájmem aut :.....tak je to stručně-smlouva.Je to dobrý nápad s přefakturací měs.akontace-p.docent,i s nájemní smlouvou-p.Zuzik,protože,já to přefakturovávám jako leasing.splátku,ale vzniká problém,když budu vlastně přefakturovávat z firmy A do firmy B akontaci-tak i s DPHže? :(( To jsem si dodnes neuvědomil a vzniká mi problém kvůli DPH(funguje to již 3 měsíce)Jedná se o 2 nákladní auta,kde měs.leasing je 2x60tis.Bože,mě klepne,prosím poraďte mi ještě,ať nejsem za neznala a nepříjdu o chlebíček.(majitel f.A i f.B je stejný člověk....) Děkuji
Re: ještě michal dotaz na docenta a zuzi
Jak říkám, mezi A a B to smluvně neošetřovat jako přefakturaci leasingu, ale jako klasický nájem auta. Výše nájemného přitom bude součtem pravidelné měsíční splátky a příslušné měsíční části akontace, ale bude to fakturováno jako jedna částka, nerozdělovat na dvě !!! Pokud se jedná o nákladní auta a jste plátcem DPH, pak pronájem auta je služba se sazbou 19 % DPH. Předpokládám, že na vstupu si A uplatňuje z nájemného odpočet DPH, stejně tak si ho uplatnila i z akontace.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
10. 8. 2006 17:56
prosim o radu,jak fakturovat leasing,ktery firma A se svolenim leasingovky pronajima firme B.firma A ma dan.evidenci,firma B podvojne ucetnictvi.Chci se ujistit,jestli mam spravny postup:firma A plati leasingove splatky,ktere prefakturuje firme B.Na konci roku si firma A uplatni akontaci do nakladu a prefakturuje firme B??