Re: Prosím o pomoc se smlouvou
*** Moc prosit nemusíte :-)) Bude ale lepší, když necháte nějakou adresu, a můžu poslat co jsem si k tomu posháněla já :-)) ***
Re: Pro LAD
Byl bych velice rád....já jsem také pátral, ale nikde jsem nenašel nic o smlouvě o agenturním zastoupení...pouze, jak již zmiňujete, smlouvu o obchodním zastoupení. Nevím, zda je tato úplně vhodná. Našel jsem portál jisté společnosti zabívající se podobnou činnosti, avšak v oblasti modelingu. Tato agentura má stejné postavení vůči modelům jako bude mít můj klient. Na jejich stránkách jsem se dočetl, že s modelkami uzavírají smlouvy zprostředkovatelské a smlouvy o výhradním zastoupení. Nikde jsem však nenašel podobu této smlouvy ani relevantní zákon.
Nenapadá Vás nějaké řešení? Myslíte, že je v tomto případě možné použít smlouvu o obchodním zastoupení?
ladicek.k@seznam.cz
Re: Pro LAD
Ještě otázečka :-)
V části o výhradním zastoupení se jedná o to, že obchodní zástupce (čili naše agentura) nesmí zastupovat někoho jiného. To přesně potřebuji, ale NAOPAK...aby, model který bude zastupován, nemohl být zároveň zastupován jinou agenturou a natáčet tak pro jiné. Je to možné takto upravit??? nebude to v rozporu s obchodním zákoníkem??? Děkuji
Re: Prosím o pomoc se smlouvou
Naopak, paní bdm, jsem rád že jste mě odkázala také na licenční zákon, není to přímo to co jsem potřeboval, já potřebuji upravit vztah model a agentura, ale licenční zákon jistě také použiji při úpravě vztahu agentura a natáčecí studio. Děkuji :-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 8. 2006 18:42
Pan XY si založí sro a má živnosťák na Agenturní činnost v oblasti kultury a umění. Hledá adepty na natáčení a focení, a ty pak "dohazuje" do studií a produkcí. Chce si ale adepty nějak "pojistit" aby zároveň nenatáčeli a nefotili pro někoho jiného než je dohudnuto. Napadá vás něco.
Děkuji mnohokrát