Re: Daňové zálohy
Počítali Vám z hrubé mzdy 14800 - 666 /ZP/ -1184 /SP=12950
a zálohovou daň 20 % -2600 =10350,Kč čistého. Zřejmě jste nepodepsala Prohlášení daň poplatníka a nebo jestli jste nastoupila
během měsíce, účetní Vám nemůže dát slevu na osobu,pokud byla uplatněna ve stejném měsíci jinde. Pokud jste Prohlášení podepsala, nahodí Vám to v násl.měsíci a vyšší zál.daň se Vám srovná v ročním zúčtování za 2006.
Díky moc za odpovědi! :-)
Daňové prohlášení jsem podepsala. Nastoupila jsem sice ve třetině měsíce, ale nikde jinde jsem slevu neuplatňovala. Byla jsem bez práce od dubna s nulovým příjmem. Může mít i to vliv? Částky mi účtovali přesně jak jste napsala.
Jestli myslíte vliv na paní účetní ? Možná,že jste nedoložila dobu, která předcházela nástupu nějakým věrohodným způsobem nebo nijak. Jedná se jen o dobu v tom prvním zúčtovávaném necelém měsíci. Pokud tedy máte zálohovou daň, nekoumejte a dodatečně si u ní podepište Prohlášení za měsíce, kdy jste neměla příjmy a po skončení roku požádejte nejdéle do 15,2, o roční zúčtování daně.
Vyšší zálohová daň bude přepočítána v rámci roku a bude Vám vrácen přeplatek, dřív to stejně nejde udělat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
11. 8. 2006 9:30
Dobrý den, mám velkou prosbu.
Začala jsem pracovat pár dní po začátku měsíce a poměrná mzda mi byla spočítána na 14 800. S překvapením jsem zjistila, že čistá mzda činí asi 10 300. Podle všech tabulek na internetu i ze zkušenosti (většinou jsem měla plat 15 000 -čistá částka byla vždy kolem 11 500, nyní je dokonce více) vím, že by částka měla být tak o 1500 vyšší. Žádné změny, které mají vliv na výpočet, u mě nenastaly.
Zálohu my spočítali 2600.
Prohlášení o dani podepsané mám.
Jak je to možné?
Předem děkuji
Eva