Daňové zálohy

• (neregistrovaný)

11. 8. 2006 9:30

Dobrý den, mám velkou prosbu.

Začala jsem pracovat pár dní po začátku měsíce a poměrná mzda mi byla spočítána na 14 800. S překvapením jsem zjistila, že čistá mzda činí asi 10 300. Podle všech tabulek na internetu i ze zkušenosti (většinou jsem měla plat 15 000 -čistá částka byla vždy kolem 11 500, nyní je dokonce více) vím, že by částka měla být tak o 1500 vyšší. Žádné změny, které mají vliv na výpočet, u mě nenastaly.
    Zálohu my spočítali 2600.
    Prohlášení o dani podepsané mám.
    Jak je to možné?

Předem děkuji
    Eva

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 8. 2006 9:51

Ilona (neregistrovaný)

Re: Daňové zálohy

Na tu vasi castku se nemuzu dostat zadnym zpusobem, ktery me napada.... dojdete si na vasi mzdovku, at vam ukaze postup.
      Z vyplatni pasky nic nepoznate?

• 11. 8. 2006 17:42

JiřinaH. (neregistrovaný)

Počítali Vám z hrubé mzdy 14800 - 666 /ZP/ -1184 /SP=12950
      a zálohovou daň 20 % -2600 =10350,Kč čistého. Zřejmě jste nepodepsala Prohlášení daň poplatníka a nebo jestli jste nastoupila
      během měsíce, účetní Vám nemůže dát slevu na osobu,pokud byla uplatněna ve stejném měsíci jinde. Pokud jste Prohlášení podepsala, nahodí Vám to v násl.měsíci a vyšší zál.daň se Vám srovná v ročním zúčtování za 2006.

• 14. 8. 2006 8:58

Eva (neregistrovaný)

Díky moc za odpovědi! :-)
      Daňové prohlášení jsem podepsala. Nastoupila jsem sice ve třetině měsíce, ale nikde jinde jsem slevu neuplatňovala. Byla jsem bez práce od dubna s nulovým příjmem. Může mít i to vliv? Částky mi účtovali přesně jak jste napsala.

• 14. 8. 2006 16:40

JiřinaH. (neregistrovaný)

Jestli myslíte vliv na paní účetní ? Možná,že jste nedoložila dobu, která předcházela nástupu nějakým věrohodným způsobem nebo nijak. Jedná se jen o dobu v tom prvním zúčtovávaném necelém měsíci. Pokud tedy máte zálohovou daň, nekoumejte a dodatečně si u ní podepište Prohlášení za měsíce, kdy jste neměla příjmy a po skončení roku požádejte nejdéle do 15,2, o roční zúčtování daně.
      Vyšší zálohová daň bude přepočítána v rámci roku a bude Vám vrácen přeplatek, dřív to stejně nejde udělat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).