Re: Dohoda o provedení práce
dan za vas odvadi zam-tel a vam vyplati pouze castku bez dane - pokud jste podepsal prohlaseni, tak dani dle tabulek a mate narok na slevu na dani, pokud jste nepodepsal, tak min. 20% zalohova dan (pri castce 50000 to uz taky bude dle tabulek) bez slevy na dani;
Pokud je to vas jediny zam-tel (a nejste podnikatel) a bude v r. 2006 posledni, tak ho muzete pozadat o rocni zuctovani dani;
pokud mate soubezne vice zamestnani nebo jste podnikatel, tak ho pozadate o vystaveni potvrzeni o zdanitelnych prijmech a strzenych zalohach a ty uplatnite ve svem DP.
Vydelek na DPP omezen neni, jsou omezeny pouze hodiny u 1 zam-tele v jednom kalend. roce (100h)
A kdyz jsem student a mam dohodu treba s 5 zamestnavateli? Jde mi o to, zda musim delat jeste neco ja (odvadeni dani, platby atd.) nebo to udelaji ti zamestnavatele a ja se nemusim o nic starat. Proste mi poslou penize, ze ktere strhnou nejake dane nebo neco a hotovo.
Můžete jich mít i 30zamvatelů, jen prohlášení podepsat můžete jen u jednoho (jen uj jednoho sleva na studenta a člověka). V lednu si od každého vyzvednete potvrzení o zdan.příjmech za rok 2006 a uděláte přiznání.
>>>Dobrý den,
>>>
>>>chci se zeptat jak je to s DPP. Mám DPP s firmou.
>>>Budu
>>>dělat třeba 80hodin. a vydelám si 50000,- Musím já,
>>>jako zaměstnanec, odvádět nějaké částky nebo něco
>>>platit
>>>jiného? Je to nějak omezené kolik můžu vydělat za rok
>>>na DPP? Díky za odpovědi.
>>****
>>dan za vas odvadi zam-tel a vam vyplati pouze castku
>>bez dane - pokud jste podepsal prohlaseni, tak dani
>>dle
>>tabulek a mate narok na slevu na dani, pokud jste
>>nepodepsal, tak min. 20% zalohova dan (pri castce
>>50000 to
>>uz taky bude dle tabulek) bez slevy na dani;
>>
>>Pokud je to vas jediny zam-tel (a nejste podnikatel)
>>a
>>bude v r. 2006 posledni, tak ho muzete pozadat o
>>rocni
>>zuctovani dani;
>>pokud mate soubezne vice zamestnani nebo jste
>>podnikatel, tak ho pozadate o vystaveni potvrzeni o
>>zdanitelnych prijmech a strzenych zalohach a ty
>>uplatnite ve
>>svem DP.
>>
>>Vydelek na DPP omezen neni, jsou omezeny pouze hodiny
>>u 1 zam-tele v jednom kalend. roce (100h)
>
>A kdyz jsem student a mam dohodu treba s 5
>zamestnavateli? Jde mi o to, zda musim delat jeste neco ja
>(odvadeni dani, platby atd.) nebo to udelaji ti
>zamestnavatele a ja se nemusim o nic starat. Proste mi poslou
>penize, ze ktere strhnou nejake dane nebo neco a hotovo.
Přiznání má povinnost udělat jen ten poslední v kal.roce a jen tehdy jestli je poslední. Samozřejmě se lze dohodnout a někdo vám ho udělá. Není povinné jej dělat, jelihož platíte srážkové daně - ta se nevrací, a při pdpisu prohlášení se platí zálohová daň,ta je větší než pak konečná daň ve skutečnosti.Ten přeplatek se pak to přiznání vrací (je-li vyšší než 50kč)a nedoplatek se nedoplácí. V tomto přiznání se zohlední vaše platby na daně, ale i platby na penzijní a životní pojištění a hypotéka, máte--li a i když darujete krev a nevezmete si za to peníze, nebo darujete peníze na nco prospěšného (škola, greenpeace, nemocnici,atd.) FORMULÁŘ JE JEDNODUCHÝ NEBOJTE SE HO A KDYŽ HO POKAZÍTE TAK ONI SE OZVOU A OPRAVÍ JEJ S VÁMI.
DPP vzdy dani zamestnavatel.
1. pokud je mate za sebou (jednotlive DPP se casove neprekryvaji), tak u kazdeho podepisete prohlaseni a on vam uplatni slevu na poplatnika a studenta (donesete-li potvrzeni o studiu). Od kazdeho zam-tele si vyzadejte potvrzeni o prijmech a strzenych zalohach. Vas posledni zamestnavatel vam na zacatku roku 2007 udela na zakllade vsech predlozenych potvrzeni rocni zuctovani dane a vetsinou se nejake zaplacene dani vraci.
2. pokud (i kdyz jen jednou v roce) mate 2 DPP soubezne, tzn. u 2. zam-tele nemuzete podepsat prohlaseni, tak si na zacatku roku 2007 ze vsech potvrzeni o prijmu udelate danove priznani a nejake dane vam FU asi taky vrati.
Omezený je počet hodin u jednoho zamvaele za kal.¨rok na 100 hodin, pak můžete pracovat u jiného zamvatele. Daně z toho platí on.Do 5000 srážkově nad 5000 zálohobě. Můžete podepsat prohlašení (jen jednou za měsíc u jednoho zamvatele) a uplatnit si slevu na dani, event děti. Nedostanete nemocenskou, většinou ani dovolenou a neplatíte soc. a zdr.pojištění, takže jestli nepracujete jinde a nejste pojištěncem státu, budete muset platit sám zdrávku (z průměrného platu) a nepočítá se to jako doba do důchodu a ani jako doba ze které se počítá podpora na pracáku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
11. 8. 2006 9:43
Dobrý den,
chci se zeptat jak je to s DPP. Mám DPP s firmou. Budu dělat třeba 80hodin. a vydelám si 50000,- Musím já, jako zaměstnanec, odvádět nějaké částky nebo něco platit jiného? Je to nějak omezené kolik můžu vydělat za rok na DPP? Díky za odpovědi.