Re: Dohoda o provedení práce
dan za vas odvadi zam-tel a vam vyplati pouze castku bez dane - pokud jste podepsal prohlaseni, tak dani dle tabulek a mate narok na slevu na dani, pokud jste nepodepsal, tak min. 20% zalohova dan (pri castce 50000 to uz taky bude dle tabulek) bez slevy na dani;
Pokud je to vas jediny zam-tel (a nejste podnikatel) a bude v r. 2006 posledni, tak ho muzete pozadat o rocni zuctovani dani;
pokud mate soubezne vice zamestnani nebo jste podnikatel, tak ho pozadate o vystaveni potvrzeni o zdanitelnych prijmech a strzenych zalohach a ty uplatnite ve svem DP.
Vydelek na DPP omezen neni, jsou omezeny pouze hodiny u 1 zam-tele v jednom kalend. roce (100h)
A kdyz jsem student a mam dohodu treba s 5 zamestnavateli? Jde mi o to, zda musim delat jeste neco ja (odvadeni dani, platby atd.) nebo to udelaji ti zamestnavatele a ja se nemusim o nic starat. Proste mi poslou penize, ze ktere strhnou nejake dane nebo neco a hotovo.
Můžete jich mít i 30zamvatelů, jen prohlášení podepsat můžete jen u jednoho (jen uj jednoho sleva na studenta a člověka). V lednu si od každého vyzvednete potvrzení o zdan.příjmech za rok 2006 a uděláte přiznání.
>>>Dobrý den,
>>>
>>>chci se zeptat jak je to s DPP. Mám DPP s firmou.
>>>Budu
>>>dělat třeba 80hodin. a vydelám si 50000,- Musím já,
>>>jako zaměstnanec, odvádět nějaké částky nebo něco
>>>platit
>>>jiného? Je to nějak omezené kolik můžu vydělat za rok
>>>na DPP? Díky za odpovědi.
>>****
>>dan za vas odvadi zam-tel a vam vyplati pouze castku
>>bez dane - pokud jste podepsal prohlaseni, tak dani
>>dle
>>tabulek a mate narok na slevu na dani, pokud jste
>>nepodepsal, tak min. 20% zalohova dan (pri castce
>>50000 to
>>uz taky bude dle tabulek) bez slevy na dani;
>>
>>Pokud je to vas jediny zam-tel (a nejste podnikatel)
>>a
>>bude v r. 2006 posledni, tak ho muzete pozadat o
>>rocni
>>zuctovani dani;
>>pokud mate soubezne vice zamestnani nebo jste
>>podnikatel, tak ho pozadate o vystaveni potvrzeni o
>>zdanitelnych prijmech a strzenych zalohach a ty
>>uplatnite ve
>>svem DP.
>>
>>Vydelek na DPP omezen neni, jsou omezeny pouze hodiny
>>u 1 zam-tele v jednom kalend. roce (100h)
>
>A kdyz jsem student a mam dohodu treba s 5
>zamestnavateli? Jde mi o to, zda musim delat jeste neco ja
>(odvadeni dani, platby atd.) nebo to udelaji ti
>zamestnavatele a ja se nemusim o nic starat. Proste mi poslou
>penize, ze ktere strhnou nejake dane nebo neco a hotovo.
Přiznání má povinnost udělat jen ten poslední v kal.roce a jen tehdy jestli je poslední. Samozřejmě se lze dohodnout a někdo vám ho udělá. Není povinné jej dělat, jelihož platíte srážkové daně - ta se nevrací, a při pdpisu prohlášení se platí zálohová daň,ta je větší než pak konečná daň ve skutečnosti.Ten přeplatek se pak to přiznání vrací (je-li vyšší než 50kč)a nedoplatek se nedoplácí. V tomto přiznání se zohlední vaše platby na daně, ale i platby na penzijní a životní pojištění a hypotéka, máte--li a i když darujete krev a nevezmete si za to peníze, nebo darujete peníze na nco prospěšného (škola, greenpeace, nemocnici,atd.) FORMULÁŘ JE JEDNODUCHÝ NEBOJTE SE HO A KDYŽ HO POKAZÍTE TAK ONI SE OZVOU A OPRAVÍ JEJ S VÁMI.
DPP vzdy dani zamestnavatel.
1. pokud je mate za sebou (jednotlive DPP se casove neprekryvaji), tak u kazdeho podepisete prohlaseni a on vam uplatni slevu na poplatnika a studenta (donesete-li potvrzeni o studiu). Od kazdeho zam-tele si vyzadejte potvrzeni o prijmech a strzenych zalohach. Vas posledni zamestnavatel vam na zacatku roku 2007 udela na zakllade vsech predlozenych potvrzeni rocni zuctovani dane a vetsinou se nejake zaplacene dani vraci.
2. pokud (i kdyz jen jednou v roce) mate 2 DPP soubezne, tzn. u 2. zam-tele nemuzete podepsat prohlaseni, tak si na zacatku roku 2007 ze vsech potvrzeni o prijmu udelate danove priznani a nejake dane vam FU asi taky vrati.
Omezený je počet hodin u jednoho zamvaele za kal.¨rok na 100 hodin, pak můžete pracovat u jiného zamvatele. Daně z toho platí on.Do 5000 srážkově nad 5000 zálohobě. Můžete podepsat prohlašení (jen jednou za měsíc u jednoho zamvatele) a uplatnit si slevu na dani, event děti. Nedostanete nemocenskou, většinou ani dovolenou a neplatíte soc. a zdr.pojištění, takže jestli nepracujete jinde a nejste pojištěncem státu, budete muset platit sám zdrávku (z průměrného platu) a nepočítá se to jako doba do důchodu a ani jako doba ze které se počítá podpora na pracáku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 8. 2006 9:43
Dobrý den,
chci se zeptat jak je to s DPP. Mám DPP s firmou. Budu dělat třeba 80hodin. a vydelám si 50000,- Musím já, jako zaměstnanec, odvádět nějaké částky nebo něco platit jiného? Je to nějak omezené kolik můžu vydělat za rok na DPP? Díky za odpovědi.