Re: Jak účtovat...
Tohle je dobré téma, co se týká té kontace, ta je jasná, jak píše bdm, ale pokud jde o to "sepisování" smluv o půjčce :-). Oblíbený případ, firma má sem tam problémy s CF, tak společníci nakupují cokoli (PHM, materiál, majetek..) na svoje soukromé karty. A nosí jeden paragon (fakturu) za druhou. Všechno se to v účtárně láduje na 365 a jednoho dne zjistí firma, že dluží společníkovi melouna a to bez jakékoli písemné smlouvy :-).
Re: Jak účtovat...
*** Ano, to mi povídejte :-)))) Právě proto jsem pro to "přeúčtovávání" z dodavatele na společníka na základě smlouvy a ne naprudko na 36x :-)) ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
11. 8. 2006 10:34
Přeji pěkný pátek, chci si jen ověřit účtování. Mám daňový doklad na opravu stroje. Uhradil ji hotově jeden ze společníků, ale úhrada se mu nevyplatila a on si to nechal jako půjčku firmě. Můžu to zaúčtovat 511+343/365? A evidovat v ost.závazcích? Nebo to rozepsat na 511+343/321 a pak VÚD (půjčka společnosti) jako 321/365? Děkuji S.L.