Obchodní rejstřík

• (neregistrovaný)

11. 8. 2006 11:33

Můj bývalý manžel jehož firma je stále zapsána v OR (ale nepodniká a o výmaz nezřejmě nepožádal) nadělal jak se teď dozvídám velké množství dluhů. Firma zapsaná v OR je uvedena na adresu , kde se od roku 1994 nezdržuje a od roku 2001 má i zde zrušen trvalý pobyt.
    Na této adrese bydlí nyní jeho syn, stejného jména. Chodí mu sem obsílky od soudů a exekutorů. Dá se nějak tato situace vyřešit? Může syn zažádat o změnu v OR?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 8. 2006 12:03

Al (neregistrovaný)

Re: Obchodní rejstřík
      Nemůže. Jestliže synovi chodí obsílky od soudu, správně je vůbec nemá přebírat (většinou je na obálce i rok narození). Jestliže syna neustále obtěžují exekutoři (rozhodnutí soudu), může apelovat, že otec zde už nebydlí, nemá s firmou nic společného, nikdy tam nepracovat a vlastně o firmě, která existovala neví nic.

• 11. 8. 2006 12:09

Janča (neregistrovaný)

Na obálkách je rok narození málokdy a dokonce jsme se setkali s tím, že když jsme nasoud vraceli dopis, který mu nepatřil, jednali s námi, jako kdybychom kdovíco udělali. Řekla jsem jim adresu bývalého, nicméně do týdne poslali stejný dopis k synovi.
      Jen máme strach, aby v jeho nepřítomnosti nepřišli exekutoři a nevystěhovali synovy věci.

• 11. 8. 2006 12:33

Al (neregistrovaný)

Je mi úplně jasné, že se bojíte z tohoto důvodu a že chcete mít klid, nicméně, syn ať obsílky nepřebírá (v tomto případě později přijdou policisté a budou ho mu chtít předat osobně, syn ať odmítne a vysvětlí jim celou situaci). To, že s Váma jednali špatným způsobem (i přesto, že věděli o celé situaci) je děsivé...doporučovala bych Vám najít si právní pomoc (vím, že je to finančně nákladné, ale pokud chcete mít celou situaci co nejdříve nevyřesou, zvolila bych tuhle variantu). Vy už se svým bývalým manželem nekomunikujete vůbec? Máte ho jak kontaktovat?

• 11. 8. 2006 12:35

Al (neregistrovaný)

a pokud Váš bývalý manžel nemá hlášené trvalé bydliště u syna, proč chodí obsílky k synovi??? Bydlí Váš manžel na jiné adrese než na synovo?

• 11. 8. 2006 12:38

Janča (neregistrovaný)

Vzhledem k tomu, že bývalý dluží dětem na výživném ještě asi 25.000,- Kč, tak na moje SMS neodpovídá a telefony nebere. Děti s ním nechtějí mít nic společného (vlastně se ho zřekly).

• 11. 8. 2006 12:46

Al (neregistrovaný)

Tak v tomto případě určitě doporučuji vyhledat právní pomoc a co nejříve to začít řešit, to co Vám dluží Vám pokryje náklady na právníka a vy zase spokojeně budete spát. Samozřejmě bych Vám hrozně ráda poradila, ale neznám spoustu okolností, na kterých hodně záleží.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).