Re: prosím paní bdm
*** Já jen doufám, že jsem teď v obraze :-). Vy to, co jste zaplatili a přesáhlo rozlišení, máte v nákladech na 588 a zřejmě jej máte jako nedaňový, že? Tak teď to chce jen v okamžiku prodeje z toho udělat náklad daňový. Je to normální daňový náklad dle §24/2/zc, takže snad nic nebrání tomu, přeúčtovat ho na účet nákladový. Pokud bude totožný jako ten, kterým jste majetek vyřadili, pak to bude i přehledné :-)) ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 8. 2006 12:53
paní "bdm",asi před 14 dny jste mi tady poradili,jak rozdělit odstupné při postoupení leasingu..Rozúčtovala jsem odstupné na částku daňovou /zbvající splátky-akontaci/ a na nedaňovou.Hned po zařazení do majetku se vozidlo prodalo a chci uplatnit zbývající část odstupného do nákladů./částka nepřesáhla prodejní cenu/.Mám to jen přeúčtovat např.588 na 518,nebo to přidat k 541...??Všechno je to v jednom roce. Moc děkuji za radu