Ukončení prac. poměru

• (neregistrovaný)

11. 8. 2006 22:09

Dostala jsem nabídku na lepší práci. Požádala jsem zaměstnavatele o rozvázání pracovního poměru dohodou, ale nechce na to přistoupit a řekl mi, že přistoupí pouze na výpověď podle zákona což je 2 měsíce. V novém zaměstnání toto místo ale nemůžou tak dlouho pro mě držet. Co mám dělat? Co se stane, když přestanu do zaměstnání chodit? Propustí mě pak zaměstnavatel a jaké to pro mě může mít následky?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 8. 2006 22:25

Jiřka (neregistrovaný)

Re: ukončení prac. poměru
      Na toto téma už se tu mluvilo mockrát. Pokud se Vám nepodaří zaměstn. přesvědčit o dohodě, pak nezbývá, než dát výpověď. Ta začne běžet od následujícího měsíce a trvá 2 měsíce. Když mu ji doručíte v srpnu, konec pracovního poměru by byl 31.10. jestliže přestanete do práce dohcázet, bude Vám zaměstnavatel sázet áčka (neomluvenou absenci) tak dlouho, dokud Vám pracovní poměr neukončí pro hrubé porušení kázně. Na áčku Vás může vést třeba až do konce pracovního poměru (do 31.10.). Za každý den áčka Vám zkrátí nárok na dovolenou o 1 až 3 dny a přečerpanou dovolenou srazí. Také Vám napočítá zdravotní pojištění, které za Vás musí za každý den absence odvést (v plné výši 13,5% ho musí zaměstnanec zaměstnavateli uhradit), takže Vám to srazí ze mzdy, pokud tam budete nějakou mít. Pokud nebude z čeho srazit, bude to na Vás vymáhat. O tom, že Vám nedá pohyblivé složky mzdy ani nemluvím. Může vyčíslit škodu, která mu Vaší neomluvenou absencí vznikla (nebo náklady navíc, které mu tím vznikly) a toto na Vás může vymáhat. Zápočtový list dostanete až po ukončení pracovního poměru.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).