Re: Nerovnoměrně rozvržená pracovní doba
já bych jenom podotknul, že červenec 06 má 156 hodin a 16 hod. svátků pouze pro pracovníky s pravidelnou prac. dobou po-pá, 8 hod. Obecně platí týdenní pracovní doba (max. 40) a z toho plyne, že při nerovnoměrné pracovní době tyto počty nemusí platit. Pokud má nerovnoměrnou dobu, má mít dopředu harmonogram.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
12. 8. 2006 11:34
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jak je to se svátkama při nerovnoměrně rozvržené pracovní době (restaurace). Jde mi hlavně o to, kolik hodin má zaměstnanec odpracovat, když jsou v měsíci nějaké svátky. Např. červenec 06 má 152 pracovních hodin a 16 hodin svátek.
Je mi jasné, že zam-ci náleží za odpracovaný svátek příplatek 100% nebo náhradní volno. Pokud ve svátek nepracuje a ani mu neodpadne směna v důsledku svátku, nemá nárok na náhradu za svátek.
Jenom pořád váhám s celkovým počtem odpracovných hodin.
Děkuji a doufám, že jsem to napsala alespoň trošičku srozumitelně.