Re: cestovné - společník s. r. o.
*** Jště mi řekněte, zda má nějakou písemnou smlouvu se společností a má v ní ošetřeny cestovní náhrady ***
*** Podle mě přesně tak je to správně - zeptat se dříve než pak něco hasit :-))) Takže si dovolím dvě rady:
1) Smlouvu na výkon fukce (popř. mandátní), kde mimo jiné bude zakotveno, že jednatel má nárok na cestovní náhrady dle zákona o cest. náhradách
2) Pokud přímo ve smlouvě nebude uvedena odměna za práci pro společnost (může být, že o odměně vždy rozhodne až VH), jednou za čas mu nějakou (třeba malou) odměnu dát.
Těmito dvěma úkony jednatele jednoznačně zařadíte do pozice zaměstnance a bude mít nárok na všechno jako zaměstnanec. ***
děkuji
Ještě se Vás dovolím požádat o radu. Tento pán chce, abych mu vedl účetnictví, a spoustu dalších věci. Jinými slovy zařizovat, aby jeho firma fungovala a spravovat ji se vším všudy. Je totiž velice zaneprázdněn. Hledal jsem nejvhodnější řešení jak se do jeho společnosti začlenit. Napadlo mě uzavřít DPČ na vedení účta a stát se prokuristou. Napadá vás nějaké lepší řešení? Každý váš názor a připomínka mi velice pomůže. Také Vás poprosím v jakém rozsahu by se mohla pohybovat adekvátní odměna.
Děkuji
*** No tak to je otázka :-))) Těžko soudit, kam až Vás pustí - prokurista skoro pán a vládce :-))), taktéž byste pak mohl být jednatelem Vy - ale asi tak daleko nebude chtít - nevím. Ale může Vás přece zaměstnat do nějaké pozice, ve které Vám určí některé pravomoci. To je vážně těžká otázka :-)) ***
*** Vy jste mi dárek :-)))))...tak to už vůbec nevím. Netuším, co vše můžete mít na starosti, čím se firma bude zabývat a kolik času Vás to bude stát. Pokud Vám to zabere veškerý "pracovní čas" (jedinné zaměstnání), pak by Vás ta práce měla uživit tak, abyste ještě nějakou bokem nemusel shánět :-))) Nevím taky, jaký máte vztah s tím dotyčným - jak moc Vás chce a potřebuje. Řekla bych asi tak: řekněte si tolik, aby v případě domlouvání, jste z té ceny mohl trošku uhnout :-)))) ***
Re: ......
*** Dohody, konané mimo PP, mají svá pravidla a mantinely. Pokud se do nich vejdete, vadit nemohou. Ale podle toho, jak jste tu náplň podal, bych řekla, že se do nich nevejdete. Zdr. si stejně platit musíte a pokud nechcete být nemocensky a důchodově pojištěn, je to vcelku Vaše věc. ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
12. 8. 2006 12:26
Pan C. je jediným společníkem s. r. o. a neustále cestuje po ČR. Samozřejmě za účelem výkonu činnosti, která je předmětem podnikání s. r. o. Jak je to s daňovou uznatelností nákladů za cestovné a ubytování. A hlavně se chci zeptat jestli také vzniká nějaký nárok na stravné, nebo jak je to s tím co na cestě utratí za jídlo???
Děkuji za všechny odpovědi
Tony