Re: Daňová evidence - sportovec
*** Řekla bych, že k tomuto účelu je Excel daleko vhodnější než programy, která Vás nutí k operacím, které nepotřebujete, nechcete a jen Vás matou :-))))) ***
Souhlasím, i když někomu se i tohle lépe dělá v jednoduchém programu. Taky jsem byla zastáncem tabulek v Excelu, ale letos mi kolikrát připadaly u někoho složitější, než přehledný program, kde se na nic nezapomene a je tam m.j. provázanost pohledávek a jejich úhrad.
Mimochodem na ty sportovce pozor, dali mi letos dost zabrat, myslím ta jejich DP :-) - správné zařazení činnosti pod příslušný § a z toho vyplývající paušál a povinnost minimálního základu daně ano/ne, dále "lahůdkou" je určit, zda činnost je soustavná a bude se platit sociální pojištění. Jana F.
Ja jsem vsechny prijmy hodil pod § 7 (hokejista), vydaje nebyly pausalem
Mel jsem to lehci, ze 4 mesice v tom roce studoval na VS, takze minimalni zaklad ne a na ČSSZ me rekli, ze sportovec neni cinnost soustavna tudiz nemusi platit soc. poj. (ale vim, ze s tim jsou problemy).
Tech prijmu a vydaju nema tolik, takze mu to vzdycky nejak spocitam, ale obdovuju vsechny ucetni a danare, kteri musi sledovat neustale zmeny a navic jim kazdy urednik rika neco jineho.
Ještě je na výběr §7/2/b (bez živnostenského listu) nebo §7/1/b (se živnostenským listem na činnost sportovců, nebo tak nějak). Rozdíl ve zdaňování by byl v případě, že byste přešel na paušál a po dvou letech v tom minimálním základu daně. Jana F.
§7/2/b - bez ŽL, nepodléhá minimálnímu základu daně, výdaje paušálem 40%, sociální povinné jen v případě soustavné činnosti
§7/1/b - ŽL ano, od 2.roku podnikání podléhá minimálnímu základu daně, výdaje paušálem 50%
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
12. 8. 2006 14:50
Zdravim,
znamy je prof. sporotovec a dostava penize na zakl. prof. smlouvy s klubem. Neuplatnuje vydaje pausalem, ale v realne vysi (nakup sport. obleceni, cestaky, pomerna cast za telefon atp.). Tzn. mel by vest danovou evidenci... Ptam se - staci, kdyz bude vest vsechny danove a nedanove vydaje, vydane faktury a cestaky v Excelu? Nebo musi vest klasicky penezni denik v nejakem programu ala Pohoda, Abra atp.?
Penize mu od klubu chodi na bezny ucet, musi tedy veskere pohyby na uctu zaznamenat pripadne do toho Excelu? Mam na mysli veskere vybery z bankomatu, platby v restauraci atp.? Zavazky zadne nema, majetek take ne.
Pripadne pokud nekdo mate nejaky mustr, muzete mi poslat na sharky20@seznam.cz?