Re: 20 % zálohová daň na brigádě x roční
¨
Proč by si podepisoval prohlášení, když si sám podává DP?
Takže když jsem pracoval u jednoho zaměstnavatele několik měsíců, prohlášení jsem podepsal. Vím, že si chci sám podat přiznání. A ted nastoupím k jinému zaměstnavateli, tak prostě nemusím prohlášení řešit? Budu moci uplatnit slevy?
To je hrůza..v té škole nic nenaučí :-))))
Buď si u nového zaměstnavatele podepíšete prohlášení a budou Vám strhávány zálohy podle toho, jaké slevy uplatňujete a Vy si po skončení roku sám podáte DP a provedete si tím něco jako roční zúčtování daně (které Vám jinak dělá zaměstnavatel). Při nepodepsaném prohlášení Vám budou strhávány vysoké zálohy (jako kdybyste žádné slevy neměl) a při podání DP Vám vyjde přeplatek na dani.
>>>>>>Když si sám podám přiznání, tak nezáleží na tom
>>>>>>jestli
>>>>>>jsem u svého zaměstnavatele podepsal nebo nepodpsal?
>>>>>
>>>>>Nezáleží.
>>>>
>>>>Takže když jsem pracoval u jednoho zaměstnavatele
>>>>několik měsíců, prohlášení jsem podepsal. Vím, že si
>>>>chci
>>>>sám podat přiznání. A ted nastoupím k jinému
>>>>zaměstnavateli, tak prostě nemusím prohlášení řešit?
>>>>Budu moci
>>>>uplatnit slevy?
>>>>
>>>>To je hrůza..v té škole nic nenaučí :-))))
>>>
>>>Buď si u nového zaměstnavatele podepíšete prohlášení
>>>a
>>>budou Vám strhávány zálohy podle toho, jaké slevy
>>>uplatňujete a Vy si po skončení roku sám podáte DP a
>>>provedete si tím něco jako roční zúčtování daně
>>>(které
>>>Vám
>>>jinak dělá zaměstnavatel). Při nepodepsaném
>>>prohlášení
>>>Vám budou strhávány vysoké zálohy (jako kdybyste
>>>žádné
>>>slevy neměl) a při podání DP Vám vyjde přeplatek na
>>>dani.
>>
>>Tak pokud si student vydělal jenom 10 tisíc, přiznání
>>si podá a zálohy dostane nezpět, je to tak?
>
>Ano. Nevím,zda jste to tady psali, ale pro jistotu připomínam, že toto platí jen tehdy, že si při nepodepsaném prohlášení vydělal v měsíci více než 5000 Kč hrubého. Pokud by si měsíčně vydělal 5000 hrubého nebo méně a nebylo by podepsané prohlášení, pak mu nebude sražena zálohová daň, ale srážková a ta je konečná, nevrací se.
O tom jsme tu nepsali, podle dotazu byla zálohová daň 20%. Ale hlavně jsme nenapsali - a to chci teď napravit -, že student může do 15. února příštího roku požádat svého posledního zaměstnavatele o roční zúčtování daní. Pak by nemusel podávat daňové přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
12. 8. 2006 20:06
Pokud na brigádě (HPP) byla studentovi stržena 20 % zálohová daň z platu 10 000 (nebylo podepsáno prohlášení), může si student podat sám daňové přiznání (dříve typu A) a daň se mu na jaře vrátí z FÚ?
Díky