ZNA NEKDO US GAP

• (neregistrovaný)

13. 8. 2006 12:18

Můžete mi nekdo poradit,už jste se setkal s US GAP? Jak to vypada v praxi? CO to obsahuje? Máte něco k tomu? Předem všem MOC děkuji!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 8. 2006 15:36

graver (neregistrovaný)

Re: ZNA NEKDO US GAP
      Doporučuji stránky R. Mládka: http://www.gaap.cz/.
      V praxi ho dělám já, rozdílů je dost, takže spíš konkrétně.
      Obecně - institut ekonomického vlastníka (leasing atd.), důsledný matching princliple na tržby/náklady, odlišná pravidla pro rozpoznání tržeb a nákladů (tržba nemusí být uznána, pokud nesplní určitá kriteria, nemáte-li tržby, nesmíte mít náklady [všechno na zásobách], neexistuje aktivace, není mandatorní účtová osnova - pracuje s s úrovní významnosti)...

• 13. 8. 2006 19:07

*** (neregistrovaný)

Toto jsou jediné chvíle, kdy lituju, že to tady není zas až úplně anonymní jako dřív :-) Jak má člověk vyjádřit naprostý obdiv a úctu před znalostmi druhého, aby to nevypadalo jako podlézání, to fakt nevím... Týká se i jiných, samozřejmě :-)

• 13. 8. 2006 19:21

graver (neregistrovaný)

Jak je mým zvykem, zapomněl jsem na to nejdůležitější: GAAP je finanční účetnictví, sloužící pro zobrazení stavu firmy, na rozdíl od českého statutáru, který je daňovým systémem. Proto tam taky platí ta pravidla, která jsem popisoval a proto je taky GAAP pochopitelný i pro takové účetní impotenty, jako jsem já.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).