Re: ZNA NEKDO US GAP
Doporučuji stránky R. Mládka: http://www.gaap.cz/.
V praxi ho dělám já, rozdílů je dost, takže spíš konkrétně.
Obecně - institut ekonomického vlastníka (leasing atd.), důsledný matching princliple na tržby/náklady, odlišná pravidla pro rozpoznání tržeb a nákladů (tržba nemusí být uznána, pokud nesplní určitá kriteria, nemáte-li tržby, nesmíte mít náklady [všechno na zásobách], neexistuje aktivace, není mandatorní účtová osnova - pracuje s s úrovní významnosti)...
Re: ZNA NEKDO US GAP
Jak je mým zvykem, zapomněl jsem na to nejdůležitější: GAAP je finanční účetnictví, sloužící pro zobrazení stavu firmy, na rozdíl od českého statutáru, který je daňovým systémem. Proto tam taky platí ta pravidla, která jsem popisoval a proto je taky GAAP pochopitelný i pro takové účetní impotenty, jako jsem já.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 8. 2006 12:18
Můžete mi nekdo poradit,už jste se setkal s US GAP? Jak to vypada v praxi? CO to obsahuje? Máte něco k tomu? Předem všem MOC děkuji!