Re: Kontrola korunou
-----------------------------------------------------------------------------
kdyby to náhodou eva m smazala:
Promiňte mi, ale nemohu si odpustit ještě těchto pár slov k těm několk měsíců se vlekoucím nekonečným diskuzím o kontrole korunou.
To, že tady pracovnice FÚ vyhlašovala, že kontrola korunou není po zrušení JÚ a zavedení DE možná je její závažné profesní pochybení. Mnoho lidí uvedla v omyl a mohla jim způsobit potíže.
Doložte prosím jakékoliv zákonné opatření, ve kterém je
stanoveno/umožněno použití kontroly korunou. Paní LeaX
to zřejmě ve své skromnosti opoměla uvést.
Poslední známé opatření je:
281,283/77 411/2000 OPATŘENÍ, ze dne 10. listopadu 2000
kterým se stanoví postupy účtování pro účetní jednotky účtující v soustavě jednoduchého účetnictví
(5) V účetních jednotkách provozujících maloobchodní činnost, při které je technicky obtížné vedení skladních karet podle jednotlivých položek zásob (např. prodej potravin), se za záznamy o zásobách považují i jiné vhodné způsoby, které prokazují celkový stav zásob, např. kontrola korunou. Zvolený způsob záznamů o zásobách účetní jednotka srozumitelně popíše a popis uloží jako účetní písemnost. Zrušeno k 1.1.2004
jak zde již připomínal =docent=
Jinak se zřejmě nemusíte bát, že Váš příspěvek bude smazán.
Splňuje podmínku že je důležité KDO co píše, a navíc jej píše
WELMY chráněná osoba-Jana F.
>Vím, že se tento příspěvek nebude mnohým líbit a možná
>bude smazán. Ale smířlivost a tolerance mají své meze
>a tohle je ta hranice. Napsat jsem to musel, je to
>můj názor a patří to sem. 1
Zatím je to OK :-)
Pane -1- , nepovažuju Janu F. ani vás ani sebe ani kohokoliv jiného za chráněnou osobu. Tyto příspěvky mazat nebudu, protože jsou zatím celkem věcné a dá se říct, že se tu řeší odborné záležitosti. Na můj vkus se tentýž problém řeší už příliš dlouho a pochybuju, že byste k tomu někdo řekl něco zcela nového, co ještě nebylo řečeno, ale budiž. Pokud se to tu nezvrhne v nepříjemnou debatu, ponechám to. Pokud tu začne popichování, urážky, rejpání a nepříjemné chování jakéhokoliv druhu, budu nucena zasáhnout - a mazat. Mohu Vás ujistit, že mi je zcela jedno, KDO příspěvek píše. A počítám s tím, že až bude moderátorů víc (už aby to bylo), že klidně někdo bude mazat i moje příspěvky, pokud někde "ulítnu".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 8. 2006 12:20
Promiňte mi, ale nemohu si odpustit ještě těchto pár slov k těm několk měsíců se vlekoucím nekonečným diskuzím o kontrole korunou.
To, že tady pracovnice FÚ vyhlašovala, že kontrola korunou není po zrušení JÚ a zavedení DE možná je její závažné profesní pochybení. Mnoho lidí uvedla v omyl a mohla jim způsobit potíže. Námitka, že je zde jako soukromá osoba neobstojí. Za pracovnici (resp.pracovníka) FÚ se sama prohlásila a jako taková a z titulu svých znalosí a zkušeností se tady vyjadřovala, neprezentovala zde své tvrzení jako soukromé stanovisko a nepřipouštěla jiný názor.
Po tom humbuku 10.8. jsem i já téměř uvěřila, že Radka B.-1234 má pravdu a uvažovala jsem o krocích u svých klientů. Děsím se představy, jaké by to mělo následky, od přijetí nové pracovní síly a dalších opatření až snad u někoho i k možnému ukončení činnosti, protože by to byl ten pověstný poslední hřebíček... Budu nadosmrti vděčná paní Lee, že mě toho ušetřila a v hodině dvanácté se k tomu vyjádřila.
Vím, že se tento příspěvek nebude mnohým líbit a možná bude smazán. Ale smířlivost a tolerance mají své meze a tohle je ta hranice. Napsat jsem to musela, je to můj názor a patří to sem. Jana F.