Re: DPP-DPČ a sociální výhody
*** Na to se nedá asi tak jednoduše odpovědět - já to tedy aspoň nedokážu :-) Sociální zabezpečení zahrnuje různé druhy, některé jako třeba důchod, nemocenská,... závisí na příjmu, resp. na tom, zda je osoba pojištěná, jiné jsou dávky třeba sociální péče, která od výdělku nezávisí.... Velice zjednodušeně tam, kde jste nemocensky a důchodově pojištěn (DPČ), máte nárok na dávky nemocenského a důchodové zabezpčení. Líp to nedokážu .. ***
Děkuji za Váš názor. Ohledně nemocenské a důchodu jsem vše pochopil. Ale jedná se mi třeba o dávky na dítě, různé podpory (soc. minimum, příspěvek na bydlení atd.) Příkladově mi jde o toto: student s měsíčním příjmem cca 5000-6000 kč by měl nárok na jaké sociální dávky? (teď neberme nemocenskou). Děkuji za odpověď.
*** Zkuste zákon 117/95 - máte tam většinu dávek. Některé závisí na velikosti příjmu, některé zase na společně posuzovaných osobách ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 8. 2006 16:38
Dobrý den,
rád bych se zeptal jak je to s pracovními smlouvami DPP nebo DPČ a různé sociální dávky? Na které dávky bych měl nárok při DPP a při DPČ? Je toto omezeno výší výdělku, nebo nějakými jinými kritérii? Jsem student VŠ.
Předem děkuji za odpověď.