Černá dovolená

• (neregistrovaný)

14. 8. 2006 10:51

Dobrý den, potřebovala bych radu. V naší firmě máme kromě zákonné dovolené navíc nárok na tzv. černou dovolenou max. 5 dni v roce, kterou si zaměstnanci mohou vyčerpat na zařízení rodinných záležitostí (nejenom těch, které jsou vyjmenovány v zákoníku práce jako překážky na straně zaměstnance. V tom daném dni dle docházky pracují (i když jsou třeba doma). Potřebovali bychom to nějak ošetřit v případě, že by měli nějaký úraz. Majitel mi tvrdí, že si to zaměstnanci budou psát jako placené volno s překážkou na straně zaměstnavatele, ale já osobně si myslím, že toto volno si mohou vybrat pouze na překážky vyjmenované v zákoníku práce. Vzhledem k tomu, že jsme malá firma s 15 zaměstnanci (všichni vykonáváme kancelářské práce), tak nevím zda si můžeme někde uvést, že máme třeba o 5 dní dovolené více, když třeba nemáme ani kolektivní smlouvu (samozřejmě nemáme odbory) nebo zda by to šlo nějak upravit i vnitřním předpisem a v tom případě, zda by to šlo dávat do nákladů.. Poradí mi někdo, jak tuto záležitost vyřešit nebo zda toto někdo již řešil?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).