Pro Vadu - thread :-)

• (neregistrovaný)

14. 8. 2006 23:28

Znamená to "vlákno", nebo-li všechny příspěvky patřící k tomu prvnímu - graver nebo někdo jiný by to určitě vyjádřil elegantněji.
    Jak vidíte, český překlad nějak není to pravé :-) Zamčení znamená dále nepřispívat, protože se diskuze rozvíjí směrem, který k ničemu nepřispívá a svádí dokonce i vysokoškolsky vzdělaného člověka, aby se vyjadřoval jako podprůměrný žák třetí bé, jak je tam vidět :-) Myslím, že si tak slušný a skvělý člověk, jako Eva M., zaslouží respekt, a to nejen proto, že je moderátorkou diskuze. Tak ji prosím respektujme. Jana F.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 8. 2006 8:11

Eva M. - moderátor fóra (neregistrovaný)

Pojem THREAD - pro Vadu a další
      THREAD = doslovný překlad je NIT, VLÁKNO. Na internetu se tento pojem dost rozšířil pro příspěvky v diskuzi, nevím, jak to přesně definovat. Já tomu rozumím tak, že thread jsou příspěvky spolu související, na sebe navazující, cosi jako strom. Prosím gravera - pokud to zde čte - o lepší vysvětlení.

V leckterých diskuzních fórech můžou moderátoři skutečně zamknout thread, což znamená, že pomocí nějaké PC funkce znemožní, aby do toho threadu uživatelé dále přispívali. Většinou se to dělá v případě, že se diskuze zvrhne v plané tlachání o ničem nebo - hůř - v rejpání, urážky či v jakékoliv jiné nevhodné chování. Na této diskuzi (BC) zatím není možnost zamknout thread fyzicky = aby opravdu nešlo přispívat, tak jsem jej zamkla jen "jako", protože jsem víckrát mazala skutečně nevhodné a urážlivé příspěvky jedněch účastníků vůči druhým. Prosím tedy o respektování pojmu "zamknutí" :-) a omlouvám se Vadě i dalším, pokud jsem použila nesrozumitelný pojem. Domnívala jsem se, že toto slovo je na netu již dostatečně rozšířeno. Děkuji za pochopení :-)

• 15. 8. 2006 8:56

graver (neregistrovaný)

Re: Pojem THREAD - pro Vadu a další
      Pouze zopakuji jinými slovy to, co napsala Eva (jinak k tomu není co dodat):
      Vlákno je sekvence příspěvků, odvíjející se v čase následně k určitému tématu. Příspěvky jsou logicky spojeny tématem prvního postu a technicky vnitřní vazbou v diskusním systému (např. zde vytvoříte novou část vlákna tím, že stisknete tlačítko "odpovědět". Pokud odpovíte založením nového přípsěvku (což prosím nedělejte, protože působíte chaos), přerušíte vlákno a zakládáte nové, protože je ztracena technická vazba.
      Jednotlivé příspěvky vlákna vidíte v přehledu postů odsazené. Většinou (i tady) máte možnost reagovat na kterýkoliv element vlákna, tzn. nemusíte odpovídat vždy jen na ten poslední (tím vytváříte novou větev vlákna).
      Zamykání je mechanismus, zabraňující přidávat ke kterékoliv větvi vlákna nové příspěvky - třeba kvůli neukázněncům, protože existuje jiné vláknou s podobným tématem (aby se pokračovalo jen v jednom)...
      Takže:
      - Pokračujte v tématu - nezakládejte nová vlákna k témuž, pokud to není nezbytně nutné. Tohle fórum bohužel neumí funkci "bring forward" - kdy se jako první v přehledu témat objeví vždy vlákno, ke kterému je čerstvý příspěvek (tzn. když přidáte post k vláknu, starému třeba několik měsíců, hned to uvidíte, což tady ne, protože tak hluboko do minulosti nikdo nezobrazuje).
      - Logicky uzamčené téma (technicky to nejde) považujte za uzamčené - dalšími posty jen otravujete admina.
      - Dávejte tématům smysluplné titulky - vyhněte se formulacím typu "spěchá", "pro toho ichtyla gravera", "com s tím" apod. Tohle všechno můžete do titulku napsat, ale vždycky tam uveďte, o co jde. Uvědomte si, že podle toho třeba někdo vyhledává.
      Uf...

• 15. 8. 2006 9:19

Eva M. (neregistrovaný)

GRAVERE - DĚKUJI!!!
      Gravere, děkuji za skvělé vysvětlení a doplnění a posílám vám virtuální pivo :-)

• 15. 8. 2006 8:56

Vada (neregistrovaný)

Re: Pojem THREAD - pro Vadu a další
      Já děkuji za dostatečné vysvětlení a zdravím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).