Re: goods consumed - najde se někdo?:)
Zkuste sem vypsat názvy okolních řádků, co se s čím sčítá atd. Třeba ze souvislostí bude jasnější, o co jde.
gross turnover direct sales costs´= net turnover, dále - goods consumed, transport costs, direct wages, other variable production costs = EBITDA, Impairmant, depreciation = EBIT, Interest financing, interst other = ordinary profit before tax, tay on ordinary activities = Profit after tax....
Když tam dávám údaje z naší výsledovky, nikdy mi nevyjde stejný výsledek:(
Nevim jestli to pomuze, ale nasla jsem jeden clanek, kde je tento pojem vysvetlen takto:
Goods consumed" are items purchased tax-free by a business and intended for resale, but which are later used for personal or business reasons. Whenever inventory is withdrawn for use by the business, the cost of those items is placed on the "goods consumed" line of the sales tax return.
Ale ja fakt, ze ten clanek byl o "consumer's use tax in Iowa" :))))
takze se predem omlouvam za OT
Podle mě si musíte do té jejich výsledovky nastavit všechny jednotlivé nákladové a výnosové účty a žádný nevynechat a pak Vám konečný výsledek musí vyjít jako v naší výsledovce - tj. nedávat tam položky z naší výsledovky, ale z každého jednotlivého účtu (je to pěkná práce, ale pak to už máte napořád). S naší výsledovkou porovnejte až konečný výsledek.
"Goods consumed" může být např.504 (nebo 501), jde taky o to, co dávají do "direct sales costs", já v reportech do Německa mám položku "Cost of Sales" a tam se dávají účty: 504, manka a přebytky skladu, opravná položka k zásobám a ještě např.zpětný leasing strojů. Doufám, že jsem to napsala srozumitelně, prostě všechny N a V účty umístit do jejich položek.
To snad jedině musí být tím, že tam nějaký účet máte 2x nebo nějaký chybí. Zkuste to vydedukovat třeba podle částky rozdílu mezi naší a jejich výsledovkou. Pak je ještě možnost to celé udělat úplně znovu, i když si myslíte, že to je správně. (eliminovat "provozní slepotu"). Jinak už teda nevím.
>
>>Napsala jste to perfektně, ale problém bude asi ve
>>mě,
>>prostě to nevychází:(
>
>To snad jedině musí být tím, že tam nějaký účet máte
>2x nebo nějaký chybí. Zkuste to vydedukovat třeba podle
>částky rozdílu mezi naší a jejich výsledovkou. Pak je
>ještě možnost to celé udělat úplně znovu, i když si
>myslíte, že to je správně. (eliminovat "provozní
>slepotu"). Jinak už teda nevím.
>To je přesně ono, provozní slepota, už jsem z toho hotovej. Rozhodl jsem se to nafixlovat, aby to vyšlo:)))..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 8. 2006 8:40
Dobrý den, víte prosím, někdo překlad spojení goods consumed?
Pořád si nevím rady:)