Re: Dobropis x faktura pro účetní
takže mám dobropis zaevidovat do přijatých fa - závazků (v prog. POHODA). Eviduje se mi jako mínusová položka. A když provedu na základě výpisu úhradu tak mě se sice zlikviduje dobropis, ale na účtě (v účetnictví - DE) se mi sníží zůstatek a ne zvýší. Co dělám špatně?
nemám DE ale v podvojce by to mohlo být podobné. Máte v agendě banka nastaven příjmový doklad?Ppodle toho, co píšete, to vypadá, že máte : banka - výdej
zapíšu dobropis( nabízí se mi položky fa, dopbropis, vrubopis) zvolím dobropis a v evidenci závazků se mi zobrazí dobropis s mínusovou částkou. přijde výpis v agendě banka zvolím příjem nebo vádej ( příjem) a vyberu položkou zlikvidovat příslušný dobropis a v tomto okamžiku mě to změní zápis v bance z příjmu na výdej. já si myslým že musím nějak jinak zaevidovat ten dobropis( třeba ho evidovat jako fa, pak mi to dovolí zapsat příjem v agendě banka)
v pohodě jsou dobropisy které zapíšu vždy evidovány v mínusu, mě ještě napadlo že bych ho mohla zaevidovat jako dobropis v pohledávkách a odtud už při úhradě z banky lze postupovat příjem banka a likvidace z pohledávek (to by mě mělo jít) sice nemám dobropis v agendě závazků ale zhlediska příjmu a výdaje je to správně.
Iva
nakoukla jsem ke kolegyni ona má DE, je to tak jak je uvedeno v předchozí odpovědi, zapišete dobropis , v bance dáte lividaci, objeví se výdej mínusem ale celkový zůstatek účtu odpovídá příjmu, proč to tak je nevím, ale tyhle věci si zkouším ve zkušební firmě a nemám strach, že něco pokazím.
PS : a zkoušela jste v personalistice zadat práci ve svátek a zároveň přesčas?to je lahůdka!!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
15. 8. 2006 10:51
Prosím o radu:
Odkoupili jsme trubkové lešení od firmy, která nám vystavila fa na částku 119000,--. My ji uhradili a následně se zjistilo, že trubkového lešení bylo mémě a tak firma vystavila dobropis na 25000,-- a poslala nám peníze na účet.
První část fa a její úhrada je v pořádku, ale nevím si rady s dobropisem. Dobropis od firmy zaeviduji jako přijatý závazek(podle mě to je špatně)??? kdyť oni mě uhradili zpět na účet hotovost. Poraďte mi prosím.
Iva