Re: Rozhlasové poplatky - PO - prosímPor
Protože ten zákon (nebo jeho novela) byla účinná od 1.10.2005 (ta část o placení poplatků právnickými osobami). U nás to vyřizovala sekretářka a platilo se od 1.10.2005 (doufám, že správně)... Zkus si to najít, pokud by se ti to nepovedlo, vyhledám ti to já.
Re: Rozhlasové poplatky - PO - prosímPor
Jedná se o zákon č. 348/2005 o rozhlasových a televizních poplatcích (najdeš na www.sagit.cz, nebo na www.rozhlas.cz/poplatky), je účinný dnem vyhlášení tj. 13.9.2005, a mají se platit poplatky za období od následujícího měsíce po měsíci, kdy se kdo stal poplatníkem (tudíž snad platí ten říjen 2005 jako počátek období placení).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 8. 2006 11:45
Dobrý den ,
jsem účetmé ve firmě právnické osoby,
bylo mi řečeno , že se musí platit poplatky za rozhlasové příjímače,
máme 5 firemních aut a kazde má radio.
ale 3 auta uz mame 3 roky a zadne poplatky jsem zatim neplatili,
v prihlasce kterou jsem si vyjela z internetu je ze musime uvest od kdy vlastnime televizni prijimac?
ten zakon plati od roku 2006 nebo musime vyplnit, presny den a rok koupe auta a doplatit to vsechno i kdyz to auto vlastnime od roku 2001?
Ve formulári PŘIHLÁŠKA nového poplatníka je také napsano´:
adresa pobočky,provozovny, v případě vozidel uveďte množství daného typu vozidel s rozhl. přijímačem - stací teda uvest SPZ? jinak tomu nerozumím
a jeste kdyz máme přes internet pustene radio , to se toho netyka ze?
dekuji a prosim o odpoved