Zálohy v programu POHODA

• (neregistrovaný)

15. 8. 2006 12:50

Dobrý den, zákazníkovi jsem vystavila zálohovou fakturu a on ji hned hotově uhradil. Můžu mu dát "stvrzenku k faktuře", kterou mi program Pohoda v tiskových sestavách u zálohových faktur nabízí? Na základě té si on uplatní DPH a já si pak v agendě POKLADNA sama vystavím příjmový pokladní doklad a Interní doklad, abych si i já DPH ze zálohy uplatnila? Stačí tahle stvrzenka zákazníkovi? Bylo by to pro mě jednodušší než dávat mu příjmový pokladní doklad a zároveň interní doklad na daň.zálohu. Jen nevím je-li to správně a můžu to dělat jen s tou svrzenkou.Děkuji S.L.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 8. 2006 13:00

Karel (neregistrovaný)

Re: Zálohy v programu POHODA
      Na te zalohove fakture dejte Zaznam - vystavit danovy doklad - teprve na zaklade tohoto dokladu lze uplatnit DPH.

• 15. 8. 2006 13:14

S.L. (neregistrovaný)

Ano, to všechno udělám, ale zákazníkovi, který přijde dám do ruky jen zálohovou fakturu a tady tu stvrzenku.
      S.L.

• 15. 8. 2006 16:50

Karel (neregistrovaný)

k vydane zalohove fakture musite vystavit danovy doklad - jak jsem psal vyse - ten date zakaznikovi. Je to vlastne Danovy doklad k prijate platbe. Doklad se vystavi v internich dokladech.

• 16. 8. 2006 9:24

S.L. (neregistrovaný)

Dobrá, zkusím to nějak vymyslet. Problém je v tom, že kolegyně, která sedí v jiné kanceláři platbu přijímá a do agendy interních dokladů nemá přístup. Proto jsem po ní chtěla, ať vezme od zákazníka peníze a vytiskne mu "stvrzenku" aby on nemusel chodit ke mě pro doklad :-( Jojo,proč to dělat jednoduše, když to jde složitě :-). Ale i tak děkuji za rady :-) S.L.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).