Re: Zálohy v programu POHODA
k vydane zalohove fakture musite vystavit danovy doklad - jak jsem psal vyse - ten date zakaznikovi. Je to vlastne Danovy doklad k prijate platbe. Doklad se vystavi v internich dokladech.
Re: Zálohy v programu POHODA
Dobrá, zkusím to nějak vymyslet. Problém je v tom, že kolegyně, která sedí v jiné kanceláři platbu přijímá a do agendy interních dokladů nemá přístup. Proto jsem po ní chtěla, ať vezme od zákazníka peníze a vytiskne mu "stvrzenku" aby on nemusel chodit ke mě pro doklad :-( Jojo,proč to dělat jednoduše, když to jde složitě :-). Ale i tak děkuji za rady :-) S.L.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 8. 2006 12:50
Dobrý den, zákazníkovi jsem vystavila zálohovou fakturu a on ji hned hotově uhradil. Můžu mu dát "stvrzenku k faktuře", kterou mi program Pohoda v tiskových sestavách u zálohových faktur nabízí? Na základě té si on uplatní DPH a já si pak v agendě POKLADNA sama vystavím příjmový pokladní doklad a Interní doklad, abych si i já DPH ze zálohy uplatnila? Stačí tahle stvrzenka zákazníkovi? Bylo by to pro mě jednodušší než dávat mu příjmový pokladní doklad a zároveň interní doklad na daň.zálohu. Jen nevím je-li to správně a můžu to dělat jen s tou svrzenkou.Děkuji S.L.