Re: Záloha na daň z příjmů právnických o
Jaké máte zdaňovací období? Pokud kalendářní rok, tak vám zdaňovací období začíná 1.1. - tudíž šestý měsíc je červen, což platí v případě, že jste podávali daňové přiznání do 31/3 = pak jste měli platit zálohu již 15/6.
Pokud jste měli odloženo do 30/6, pak se nové zálohy počítají až PO tomto datu. První čtvrtletní zálohy tedy poprvé k 15/9, pololetní až k 15/12.
Z vašeho příspěvku usuzuju, že platí varianta č.1 = tudíž že jste v prodlení :-((
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
15. 8. 2006 13:05
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, minulý rok naše společnost neplatila zálohy na daň z příjmů právnických osob, letos, když se platila daň v březnu jsme přesáhli Kč 50 000,00.
Měli jsme zaplatit zálohu na daň ve výši 40%, ale četla jsem zákon a měli jsme to zaplatit do 15.6. 2006 nebo do 15.9. 2006, tam je totiž uveden 6. měsíc zdaňovacího období a jsem z toho trochu popletená, jestli to mělo být 15.6. nebo 15.9. 2006?
Předem děkuji a jsem s pozdravem