Re: Použití kurzu na dobropise a vratce
Pro DPH i účetnictví používáme stejný kurz, také při vratce se vrací zboží na sklad v původní výši. Nevím jestli to je úplně správně, program nám na základě dobropisu udělá automaticky mínusovou výdejku v původní výši.
Myslím si, že je jedno, jestli se vrací zboží na sklad, nebo se jedná o korekci ceny, pokud je to oprava základu daně, tak bych postupovala stejně ´tzn. přepočet kurzem původní faktury
Re: Použití kurzu na dobropise a vratce
Děkuji moc za radu, mám právě problém se softwarem. V případě, kdy provádím vratku a z ní generuji dobropis nezohledňuje se mi při přepočtu do CZK kurz původní faktury -daňového dokladu, naopak, pokud dobropisuji přímo FV předbídne se mi do dobropisu kurz pův.faktury správně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
15. 8. 2006 15:57
Dobrý den,
mám dotaz jakým kurzem se přepočítávají dobropisy a vratky, při vrácení zboží od odběratele. Pokud vystavím fakturu vydanou v zahraniční měně s určitým kurzem a k této faktuře vystavím dobropis, potom použiji kurz pův.faktury pro účely DPH a pro účely účetnictví kurz dle vnitřních směrnic (u mne přijetí dobropisu)? Jaký kurz mám však použít na vratce (v podstatě jde o příjemku na sklad). A je stejný postup u finančního dobropisu (z důvodu reklamace ceny) jako u dobropisu z důvodu vrácení vadného zboží ? Děkuji předem za odpověď :-)