Použití kurzu na dobropise a vratce

• (neregistrovaný)

15. 8. 2006 15:57

Dobrý den,
    mám dotaz jakým kurzem se přepočítávají dobropisy a vratky, při vrácení zboží od odběratele. Pokud vystavím fakturu vydanou v zahraniční měně s určitým kurzem a k této faktuře vystavím dobropis, potom použiji kurz pův.faktury pro účely DPH a pro účely účetnictví kurz dle vnitřních směrnic (u mne přijetí dobropisu)? Jaký kurz mám však použít na vratce (v podstatě jde o příjemku na sklad). A je stejný postup u finančního dobropisu (z důvodu reklamace ceny) jako u dobropisu z důvodu vrácení vadného zboží ? Děkuji předem za odpověď :-)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 8. 2006 9:11

Barbara (neregistrovaný)

Re: Použití kurzu na dobropise a vratce
      Pro DPH i účetnictví používáme stejný kurz, také při vratce se vrací zboží na sklad v původní výši. Nevím jestli to je úplně správně, program nám na základě dobropisu udělá automaticky mínusovou výdejku v původní výši.
      Myslím si, že je jedno, jestli se vrací zboží na sklad, nebo se jedná o korekci ceny, pokud je to oprava základu daně, tak bych postupovala stejně ´tzn. přepočet kurzem původní faktury

• 16. 8. 2006 15:17

Eliška (neregistrovaný)

Re: Použití kurzu na dobropise a vratce
      Děkuji moc za radu, mám právě problém se softwarem. V případě, kdy provádím vratku a z ní generuji dobropis nezohledňuje se mi při přepočtu do CZK kurz původní faktury -daňového dokladu, naopak, pokud dobropisuji přímo FV předbídne se mi do dobropisu kurz pův.faktury správně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).